MŠMT rozdělí klubům prvních 135 milionů korun

16.04.2018 13:10

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozdělí v rámci programu Můj klub v první fázi více než 135 milionů korun. Podpora se týká všech klubů, které pracují s mládeží a podaly si žádost o dotaci.

MŠMT rozdělí klubům prvních 135 milionů korun
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Podpora prostřednictvím programu Můj klub je zaměřena především na pravidelné sportování nejširšího okruhu dětí a mládeže, dále mladých sportovců a trenérů a na údržbu a provoz sportovních zařízení jednotlivých spolků.

„Kritériem věcného hodnocení žádostí je sportovní aktivita dětí a mládeže ve věku od šesti do třiadvaceti let členěna do tří kategorií. V současné době jsme navrhli přidělit státní podporu 644 žadatelům v celkové výši 135 646 341 korun. Spolky nejlépe vědí, jak prostředky využít, a regulace zavedené v minulých letech se ukázaly jako nefunkční. Kritériem je sice práce s mládeží, ale neznamená to, že dotaci nelze užít na práci s dětmi menšími či jiné náklady klubu. Intenzivně pracujeme na dalších žádostech, rovněž připravujeme zjednodušení byrokracie pro rok 2019,“ sdělil k programu Můj klub náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

Výsledky Programu Můj klub ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…