MŠMT s MPSV pomáhá skloubit rodinný a profesní život

19.02.2017 16:51

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí se snaží napomoci rodinám skloubit jejich rodinný a profesní život. Oba resorty usilují o to, aby rodiče měli jistotu, že jejich děti budou přijaty jak do zařízení, které poskytují ranou předškolní péči, tak do zařízení předškolního vzdělávání.

MŠMT s MPSV pomáhá skloubit rodinný a profesní život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otevření zrekonstruovaného pavilonu Mateřské školy na Sychrově, který je jedním z nejmodernějších předškolních zařízení v Praze

Základní prioritou MŠMT je předškolní vzdělávání, které je velmi důležité k rozvoji kompetencí potřebných pro život a zvyšuje šance na školní úspěch. V tomto období lze nejsnáze vyrovnávat kognitivní a řečové rozdíly. Od roku 2020 bude umožněno vzdělávání dětí již od dvou let. MŠMT proto vyhlásilo několik programů na zajištění dostatečných kapacit v mateřských, ale i základních školách tak, aby byla místa pro všechny děti garantována. Program pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol je plánován až do roku 2021.

Doplňkem těchto kroků je od roku 2014 možnost vytvoření dětských skupin, které jsou určené i pro děti mladší. Dětských skupin je v současnosti 272 s kapacitou přes 3 700 míst. Veřejných mateřských škol je v letošním školním roce přes pět tisíc a navštěvuje je přes 360 tisíc dětí. Cílem MŠMT je, aby v budoucnu měly všechny děti zajištěno místo ve veřejné mateřské škole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…