MZ ČR: Novým ředitelem hradecké fakultní nemocnice je biochemik Palička

10.08.2016 14:56

Do funkce ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové byl včera uveden dosavadní lékařský náměstek nemocnice a proděkan místní lékařské fakulty prof. Vladimír Palička. Ve vedení tak střídá odvolaného Romana Prymulu.

MZ ČR: Novým ředitelem hradecké fakultní nemocnice je biochemik Palička
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

„Fakultní nemocnice Hradec Králové je špičkové zdravotnické zařízení a pro toho, kdo ji vede, je to nejen velká odpovědnost, ale i velká čest,“ uvedl před svým jmenováním Vladimír Palička a dodal: „Vždy jsme patřili k vlajkovým lodím českého zdravotnictví a já udělám vše pro to, abychom v této ‚flotile? měli i v budoucnu velmi dobré postavení.“

Prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., Dr.h.c. se narodil v roce 1946 v Prostějově. Vystudoval všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Palackého Univerzity v Olomouci, po promoci dlouhá léta pracoval v nemocnici v Bruntále na interním, chirurgickém oddělení a následně na oddělení klinické biochemie. Od roku 1984 působí ve Fakultní nemocnici a na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové.

V roce 2001 byl jmenován profesorem vnitřního lékařství. V letech 2003–2010 byl děkanem Lékařské fakulty UK v Hradci Králové, v současnosti je jejím proděkanem.

Vladimír Palička je členem, popř. funkcionářem mnoha vědeckých či odborových rad a redakčních rad časopisů, jakož i vědeckých společností v oborech biochemie a klinické osteologie. Je publikačně i vědecky výrazně aktivní.

Vladimíra Paličku dnes jmenoval a do funkce uvedl náměstek ministra pro ekonomiku a přímo řízené organizace Ing. Petr Landa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…