MŽP: Prodloužená Rudná získala souhlasné stanovisko EIA

30.11.2017 19:24

Okamžik, na který čekali řidiči i obyvatelé ulice 17. listopadu v Ostravě-Porubě. Jedna z prioritních dopravních staveb státu - silnice 1/11 Ostrava, prodloužená Rudná - dnes od Ministerstva životního prostředí obdržela souhlasné stanovisko EIA.

MŽP: Prodloužená Rudná získala souhlasné stanovisko EIA
Foto: mzp.cz
Popisek: Ministerstvo životního prostředí ČR

Ministerstvo zvládlo proces posouzení vlivu stavby na životní prostředí za necelých pět měsíců.

Stanovisko obsahuje několik podmínek. Tou zásadní je provedení měření hlukové zátěže v rámci zkušebního provozu. Součástí stavby budou protihlukové stěny a výsadba zeleně. Stanovisko také určuje podmínky k zamezení možného znečišťování půdy, vody, ovzduší a veřejných komunikací a nadměrného obtěžování obyvatel v průběhu výstavby.

„Prodloužená Rudná je dalším důkazem toho, že Ministerstvo životního prostředí dělá skutečně maximum pro rychlé, ale zároveň důsledné posouzení takto významných projektů,“ říká ministr Richard Brabec.

Kvůli chybějícímu, 414 metrů dlouhému úseku komunikace, trpí hlavně obyvatelé ulice 17. listopadu. Denně místem projedou tisíce aut, která zhoršují tamní dopravní situaci i životní prostředí.

Ředitelství silnic a dálnic nyní připravuje podklady pro vydání potřebných stavebních povolení, zároveň pokračuje ve vyvlastnění věcných břemen, která na zbývajících několika stovkách metrů jsou. „Podle našeho názoru se bohužel jedná pouze o obstrukční jednání manželů Richtárových, kteří se snaží za každou cenu zabránit výstavbě. Opakovaně se s nimi snažíme dohodnout, ale bez úspěchů. Podobné situace mohou odblokovat legislativní změny, které umožní výstavbu dálnic ještě před definitivním rozhodnutím o vyvlastnění,“ říká ministr dopravy Dan Ťok s tím, že je potřeba vyřešit změny zákonů, které výrazně urychlí výstavbu a zabrání účelovým blokováním staveb.

Stanovisko se všemi podmínkami najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…