MŽP podpoří propojení lokálních projektů na podporu biodiverzity a rozšíření sítě pozemkových spolků

11.02.2015 20:53

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo výzvu pro nevládní organizace na koordinaci drobnějších projektů podporujících ochranu biodiverzity nebo rozvoj sítě regionálních pozemkových spolků. Ministerstvo je v souladu s cíli státní dotační politiky pro tento rok podpoří ze svého rozpočtu 5 miliony korun.

MŽP podpoří propojení lokálních projektů na podporu biodiverzity a rozšíření sítě pozemkových spolků
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Sekce ochrany přírody a krajiny vyhlásila „Výběrové dotační řízení pro nestátní neziskové organizace pro rok 2015 na koordinační projekty v ochraně přírody a krajiny“. Dotace tak půjdou na finanční posílení činnosti spolků a obecně prospěšných společností, které zastřeší zejména lokálně významné projekty realizované nestátními neziskovými organizacemi.

3 miliony korun z celkové alokace poskytne Ministerstvo životního prostředí na zastřešení projektů podporujících biodiverzitu, které se zaměřují na mapování a monitoring druhů a biotopů, na drobné managementové zásahy směřující k ochraně ohrožených druhů a péči o krajinu. Dotace na koordinaci podpory pozemkových spolků zaměřených na ochranu a rozvoj přírody a krajiny do výše 2 milionů korun půjdou zejména na jejich rozvoj, ale i například na vedení a údržbu databáze nemovitostí v péči těchto spolků.

Vloni bylo do stejného programu přihlášeno více než 200 dílčích projektů na podporu biodiverzity celkem od 81 neziskových organizací. Díky alokovaným 5 milionům korun tak byly podpořeny např. transfery obojživelníků přes migrační bariéry, aktivity na podporu hnízdění ptáků či ochrana kolonií netopýrů a také terénní exkurze pro veřejnost. V rámci podpory pozemkových spolků bylo realizováno 30 projektů k zajištění praktické péče o pozemky cenné z hlediska ochrany přírody a krajiny.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…