MZV: Černínský palác hostil odbornou diskuzi o vlivu dezinformací

26.09.2022 22:54 | Tisková zpráva

V rámci svého předsednictví v Radě EU zorganizovalo MZV 21. – 22. září 2022 v Černínském paláci tzv. Senior Officials Meeting.

MZV: Černínský palác hostil odbornou diskuzi o vlivu dezinformací
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Zástupci Evropské služby vnější akce a Evropské komise, ředitelé odborů veřejné diplomacie ministerstev zahraničí a kulturních institutů, diplomaté a zástupci think-tanků diskutovali otázky významu a vlivu dezinformací, fake news, konspiračních teorií a kultury, zvláště v souvislosti s probíhající agresí Ruska na Ukrajině.

Konferenci zahájil náměstek Jaroslav Kurfürst, který mj. zmínil závažné dopady dlouhodobého působení ruských dezinformací v Evropě a ve světě i enormní objem prostředků, které Ruská federace na tyto účely vynakládá.

Během dvou diskuzních panelů účastníci hovořili o úloze evropských institucí při vypořádávání se s hybridními hrozbami. Účastníci se shodli, že čelíme nové geopolitické realitě, v níž kultura a tzv. soft power představuje mnohdy podceňovaný, přitom velmi důležitý prvek. Úsilí čelit těmto výzvám musíme zintenzivnit jak na evropské, tak i národní úrovni a využít přitom jak tradičních, tak i moderních nástrojů, které soft power skýtá. Vhodnou strategickou komunikací pak můžeme budovat odolnost evropských i státních institucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…