MZV: Česká kola a koloběžky uspěly na veletrhu Interbike v Las Vegas

29.09.2017 10:27

Na veletrhu Interbike, který se ve dnech 20.–22. září 2017 konal v Las Vegas, se úspěšně představily české firmy Favorit a Crussis.

MZV: Česká kola a koloběžky uspěly na veletrhu Interbike v Las Vegas
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Znovuoživená firma Favorit, která má v ČR dlouhodobou tradici, přišla s ukázkou unikátních, na míru dělaných kol na bázi uhlíkových vláken, která jsou ultralehká (s váhou několika málo kilogramů), s precizním ručním zpracováním a retro designem, jenž oslavuje návrat mezi kreativní zlatá léta českého průmyslu 60. let.

Koloběžky firmy Crussis pak zaujaly svým jednoduchým, ale efektivním provedením a velmi vysokou kvalitou zpracování, přičemž míří svým stylem především na kalifornskou mládež a studenty.

Veletrh Intebike je největším veletrhem kol v Severní Americe. Pravidelně zde vystavuje na 750 společností, které reprezentují přes 1400 značek. Kromě kol samotných mohou návštěvníci, především z řad profesionálů, vidět představení novinek v oboru – jak moderní technologie, tak nové designy a příslušenství včetně oblečení a doplňky. V USA začíná jízda na kole zažívat určitou renesanci, a to především ve velkých městech, která bojují se zátěží automobilismu. V Los Angeles bylo za posledních deset let vybudováno na 800 mil cyklostezek, podobně jsou na tom i další velká města, která kromě cyklostezek podporují výstavbu sítě automatických půjčoven kol či plošin na přepravu kola na předních částí autobusů. Podle organizace Alliance for Biking and Walking stouplo za posledních deset let množství lidí jezdících na kole do práce o 70 %. Největší nárůst byl zaznamenán v aglomeracích jako Washington DC, Minneapolis a Portland.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…