MZV: Česká republika ratifikovala Dohodu o strategickém partnerství EU-Kanada

30.08.2017 22:39

Česká republika dokončila ratifikační proces Dohody o strategickém partnerství mezi EU a Kanadou. Česká republika se tak zařadila po bok zemí, které dle bruselské registrace už Dohodu ratifikovaly – Estonska, Lotyšska, Dánska, Maďarska a Slovinska.

MZV: Česká republika ratifikovala Dohodu o strategickém partnerství EU-Kanada
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

K úspěšnému dokončení vyjednávání Dohody došlo v září 2014 a byla podepsána v Bruselu v říjnu 2016. Dohoda začala být prozatímně prováděna v rozsahu kompetencí EU od 1. dubna 2017.

Dohoda reaguje na rostoucí a rozsáhlou dynamiku politické i hospodářské spolupráce s Kanadou, založené na společných hodnotách. Motivací byly změny, jimiž prošla Evropská unie, i postupně rostoucí ambice partnerů ohledně rozsahu a intenzity spolupráce.

Dohoda se zaměřuje na rozvoj strategického partnerství mezi EU a Kanadou ve dvou základních směrech – mezinárodní spolupráce a politického dialogu. Cílem Dohody je posílit dvoustrannou spolupráci v oblastech, jako je zahraniční politika, udržitelný rozvoj, výzkum a inovace, vzdělávání a kultura. V rámci Dohody se budou hledat společné odpovědi na problémy současného světa na poli bezpečnosti, v boji proti terorismu, organizovanému zločinu a kyberkriminalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…