MZV: Čeští učni navštívili Řemeslnickou komoru Řezno

13.02.2018 8:49

Třicet šest žáků a učitelů Střední odborné školy uměleckořemeslné Praha zúčastnilo exkurze do vzdělávacího centra řemeslnické komory v bavorském Řezně a kovozpracujícího závodu Haber und Brandner GmbH, kde mohli porovnat německý vzdělávací systém s českým.

MZV: Čeští učni navštívili Řemeslnickou komoru Řezno
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Střední odborná škola uměleckořemeslná v Praze navázala kooperaci s německými kolegy coby zaměstnavateli či pro spolupráci na stážích. V Řemeslnické komoře Dolní Bavorsko - Horní Falc v Řezně si návštěvníci z Prahy prohlédli restaurování kovů, postříbřování, pozlacování a práci na předmětech až ze 17. století, restaurovaných různými technikami.

V doprovodu vedoucího vzdělávacího centra komory p. Benjamina Spieglera navštívili žáci dílny kadeřníků, kosmetiček, lakýrníků, mechaniků a různých stavebních odvětví. Na závěr si prohlédli historické jádro Řezna s katedrálou sv. Petra a slavným mostem přes Dunaj.

Exkurzi předcházelo přijetí prezidenta Řemeslnické komory dr. Georga Habera v pražské škole v listopadu 2017. V rozhovoru s pracovníky konzulátu dr. Haber pochválil úroveň řemeslnické výuky na škole. Těší se na další spolupráci řemeslnické komory a školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…