MZV: Ministr Petříček přijal nového velvyslance Korejské republiky

19.06.2020 15:39

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček se 18. června 2020 setkal s novým velvyslancem Korejské republiky v ČR Kim Tae-jinem. Hlavními tématy jednání byly boj s pandemií koronaviru a také vzájemná ekonomická spolupráce.

MZV: Ministr Petříček přijal nového velvyslance Korejské republiky
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Ministr Petříček při jednání ocenil vysokou úroveň vzájemných vztahů, kterou potvrdil i jeho nedávný telefonický rozhovor s ministryní zahraničních věcí Korejské republiky Kang Kyung-wha. V souvislosti s bojem proti pandemii nemoci COVID-19 ministr připomněl korejskou pomoc při repatriaci českých občanů z Austrálie a Nového Zélandu a velvyslanec Kim naopak poděkoval za vstřícnost české vlády při udělení výjimky pro pobyt pracovníků společnosti Hyundai. Oba představitelé se shodli na potřebě mezinárodní spolupráce pro vypořádání se s následky pandemie a při boji s podobnými výzvami v budoucnu.

Šéf české diplomacie rovněž ocenil úroveň ekonomické spolupráce, kdy v ČR investovala řada korejských společností, a vyjádřil zájem na dalším rozvoji vzájemných vztahů v oblastech jako je kultura, školství, věda a technika či obranná a bezpečnostní spolupráce. Korejská republika je třetím největším investorem v ČR a druhým nejdůležitějším obchodním partnerem Česka v Asii. Investice korejských společností vytvořily v ČR cca 12 tisíc pracovních míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…