MZV: Ministr Zaorálek se zúčastní zasedání Valného shromáždění OSN

14.09.2016 20:41

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se ve dnech 19.–22. září 2016 zúčastní zahájení všeobecné rozpravy 71. zasedání Valného shromáždění v New Yorku. Delegaci ČR na zasedání povede prezident republiky Miloš Zeman. Ministr Zaorálek následně ve dnech 22.–24. září 2016 vykoná návštěvu Chicaga.

MZV: Ministr Zaorálek se zúčastní zasedání Valného shromáždění OSN
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Ministr Zaorálek bude vedle všeobecné rozpravy Valného shromáždění OSN zastupovat ČR i na Summitu k velkým pohybům uprchlíků a migrantů a v zastoupení předsedy vlády také na Summitu lídrů k uprchlíkům. Během svého pobytu v New Yorku se ministr Zaorálek dále zúčastní jednání ministrů zahraničních věcí zemí EU a dalších formálních i neformálních ministerských schůzek. Povede také bilaterální jednání s dalšími ministry zahraničních věcí členských států OSN, např. z Tuniska, Súdánu či Mongolska.

V Chicagu se ministr Zaorálek setká s místními politickými představiteli, partnery ČR v regionu i s krajanskou komunitou. Vystoupí také s projevem k bilaterálním vztahům na Chicagské univerzitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …