MZV: Ministři Petříček a Maláčová předali vietnamský dar zařízením pro seniory

17.04.2020 14:05

Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka a ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové Dům s pečovatelskou službou v Praze Zličíně a Domov pro seniory Nová slunečnice v Praze Bohnicích zásoby zdravotnického materiálu, který ČR darovali prostřednictvím českého ministerstva zahraničí občané Vietnamu.

MZV: Ministři Petříček a Maláčová předali vietnamský dar zařízením pro seniory
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Předání celkem 8 000 látkových roušek, 20 000 jednorázových roušek, 8000 ochranných rukavic a přes 100 litrů dezinfekce se zúčastnili také vietnamský velvyslanec v ČR Ho Minh Tuan a představitel vietnamské komunity v ČR Hoang Dinh Thang. Vzhledem k tomu, že Domov Nová slunečnice patří k zařízením, kde zaměstnanci s cílem zabránění proniknutí nákazy bydlí solidárně s klienty, probíhala akce za maximálních bezpečnostních opatření.

Vietnam daroval ČR téměř dvě tuny zdravotnického materiálu. Jedna jeho část byla určena Policii ČR a další byla využita při zajišťování repatriací českých občanů domů. Nyní, po ukončení repatriací, ministerstvo zahraničí a ministerstvo práce a sociálních věcí vybraly místa, která zbývající zdravotní materiál využijí nejvíce. MZV bude v příštích dnech pokračovat v distribuci jednorázových roušek domům s pečovatelskou službou a denním stacionářům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…