MZV důrazně nedoporučuje cestovat do Afghánistánu

21.08.2016 16:47

Ministerstvo zahraničních věcí ČR důrazně nedoporučuje občanům ČR z důvodu dlouhodobě zhoršené bezpečnostní situace, trvalé hrozby teroristických útoků protivládních organizací a vysokého rizika únosů cestovat do Afghánistánu.

MZV důrazně nedoporučuje cestovat do Afghánistánu
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Žádný region v Afghánistánu nelze považovat za bezpečný. Bezpečnostní situace je nestabilní a nepředvídatelná v celé zemi. Hrozby útoků, které mohou být jak cílené, tak náhodné, se trvale objevují po celé zemi. Schopnost afghánských státních a bezpečnostních složek udržet stabilitu a zajistit bezpečnost místního obyvatelstva i zahraničních návštěvníků je stále omezená.

MZV ČR nedoporučuje privátní cesty ani cesty s cestovními kancelářemi a to právě z důvodů nepředvídatelnosti situace a minimálních záruk poskytnutí včasné pomoci v případě nebezpečí.

Mezi obyvatelstvem je značné množství zbraní, z čehož plyne i nebezpečí náhodné účasti v přestřelkách či při tzv. oslavné střelbě. V zemi je vysoká kriminalita a s tím je spojeno rovněž značné riziko únosu za účelem získání výkupného na celém území Afghánistánu.

Před případnou cestou do Afghánistánu MZV ČR doporučuje využít systém dobrovolné registrace občanů ČR při cestách do zahraničí ZDE nebo kontaktovat přímo Velvyslanectví ČR v Kábulu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…