Majitelka Dermacolu otevře ve spolupráci s ČMAPM vlastní školu

24.06.2021 10:29

Spolumajitelka kosmetické společnosti Dermacol Věra Komárová otevře od nového školního roku vlastní školu Leonardo da Vinci Academy.

Majitelka Dermacolu otevře ve spolupráci s ČMAPM vlastní školu
Foto: Dermacol
Popisek: Da Vinci Academy

Na vedení a provozu akademie s individuálním přístupem ke studentovi a výukou v angličtině se budou podílet členky Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek aktivní v oblasti vzdělávání, Tatjana Pergler a Barbora Novotná. Leonardo da Vinci Academy bude od září fungovat v prostorách pražského 1.Slovanského gymnázia nejprve jako druhý stupeň základní školy, od roku 2022 i jako gymnázium.

Záměr Věry Komárové otevřít prestižní školu, která se bude soustředit jak na kvalitní výuku, individuální přístup ke studentům i jejich osobnostní rozvoj, vznikl v průběhu pandemie koronaviru. Úspěšná podnikatelka a maminka tří dětí, která je vzděláním pedagožka, totiž prožívala velkou frustraci v souvislosti s oddalováním otevření škol.

„V rámci dlouhodobě uzavřených škol jsem byla zoufalá, že ani soukromé školy se nebouřily nesmyslným opatřením a nenabídly žádný alternativní přístup. Naopak vyplynulo na povrch hodně nedostatků celého školního systému. Proto bych ráda nabídla nový renesanční přístup, obnovu přístupu k individualitě a vytvoření společenského zázemí v rámci školy,“ říká Věra Komárová. „Pokud chci něco změnit, musím to mít ve svých rukou, stejně jako svoji firmu,“ dodává.

Prostory pro novou akademii našla Věra Komárová na půdě 1. Slovanského gymnázia v pražské Masné ulici. Jeho ředitelkou je doktorka Tatjana Pergler, která pro vedení menší střední školy s rodinnou atmosférou a mnoha mezinárodními studenty čerpá inspiraci hlavně u zahraničních škol. „Klíčová je otevřenost vůči světu i vůči rodičům. Vytvořilo to pocit spokojenosti a bezpečí,“ dodává. Stejně jako 1. Slovanské gymnázium bude i Leonardo da Vinci Academy fungovat na základě individuálního přístupu ke studentům.

Žáky do prvního ročníku bude  Leonardo da Vinci Academy přijímat na základě prospěchu a osobního pohovoru. Výuka pak bude probíhat v angličtině a škola bude nabízet i kvalitní český program, případně jiné jazykové, sportovní a umělecké programy dle požadavků rodičů či samotných studentů. Vzdělání bude zaměřené hodně všestranně, kromě jazyků i s důrazem na ekologii a společenskou zodpovědnost.

Ve školním roce 2021–2022 se bude otevírat druhý stupeň základní školy. Druhý den otevřených dveří pro zápis žáků ve věku 10 až 15 let se koná v Masné 13, 24.6. od 16:00 do 18.00. Od září 2022 se chystá i další rozšíření na 1. stupeň a gymnázium.

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek vznikla jako dobrovolné profesní sdružení v roce 1995. Za 25 let své existence pomohla tisícům podnikatelek v profesním vzdělávání a růstu prostřednictvím nabídky individuální podpory, kurzů, konferencí a projektových aktivit. V České republice ČMAPM spolupracuje s podnikatelskými subjekty, ale také se státními organizacemi na úrovni státní správy i samosprávy. V zahraničí ČMAPM spolupracuje mimo jiné s Celosvětovou asociací podnikatelek a manažerek FCEM, v níž ředitelka asociace Kateřina Haring působí jako viceprezidentka pro oblast Evropy. Další informace o aktivitách ČMAPM naleznete na jejím webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…