Martin Novák potvrzen jako člen představenstva ČEZ

22.12.2015 17:00

Dozorčí rada ČEZ na svém zasedání zvolila členem představenstva Martina Nováka i na další čtyřleté funkční období od května příštího roku.

Martin Novák potvrzen jako člen představenstva ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„S blížícím se koncem původního mandátu tohoto klíčového manažera tak dala společnost najevo, že s ním počítá i do budoucna. Díky tomu bude zachována kontinuita v klíčových oblastech řízení firmy, zvláště nyní, kdy při nedávných změnách byl pověřen od příštího roku vedením celého týmu Provoz“, vysvětlil předseda dozorčí rady prof. Václav Pačes.

Martin Novák je veřejnosti známý a respektovaný vrcholový manažer s širokým polem působnosti, mezinárodní praxí a řadou získaných ocenění. Do ČEZ přišel v roce 2006 ze společnosti CONOCOPHILLIPS, po působení nejen v Česku, ale i na centrálách v americkém Houstonu a v Londýně. Z pozice finančního ředitele přispěl k finanční stabilitě Skupiny ČEZ v době krize. Jako u jedné z mála energetik nedošlo u ČEZ ke snížení investičního ratingu a Skupina zůstává jednou z nejziskovějších a zároveň nejméně zadluženou z 10 největších energetických utilit v Evropě. V loňském roce stál u zrodu programu úspor, který přinesl částku +6,4 mld. Kč za jediný rok. Nově byl pověřen od příštího roku vedením celého týmu Provoz.

Pod jeho vedením vydal loni ČEZ i emisi konvertibilních dluhopisů na akcie společnosti MOL, která byla vyhlášena nejúspěšnější transakcí tohoto typu ve střední a východní Evropě a oceněná časopisem EMEA Finance na výroční konferenci v Londýně cenou „Best convertible bond in CEE”.

Nad rámec své činnosti v ČEZ Martin Novák aktivně působí i v dalších rolích, jak ve finanční sféře, tak v oblasti vzdělávání. Je například členem rady Klubu finančních ředitelů, členem dozorčí rady Burzy cenných papírů Praha nebo členem Advisory Board of University of Pittsburgh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…