Martin Production: Heidi Janků, Martin France i Jitka Asterová letos díky nouzovému stavu vystoupili možná naposledy

02.10.2020 17:30

Letošní zatím poslední akcí, kterou zpěvák a producent Martin France stačil dokončit ještě před druhým nouzovým stavem, byl 22. ročník benefičního koncertu „Noc s hvězdami“ na zámku Zahrádky v libereckém kraji, kam interpret přejel rovnou z akce „Jedeme dál…“na podporu cestovního ruchu a kultury na Lipensku v jižních Čechách.

Martin Production: Heidi Janků, Martin France i Jitka Asterová letos díky nouzovému stavu vystoupili možná naposledy
Foto: martinproduction.eu
Popisek: Možná letos vystoupili naposledy

Akce proběhla o víkendu a už během týdne bylo jasné, že se má v sobotu výrazně ochladit a má celý den pršet. Proto se pořadatelská agentura Martin Production po dohodě se starostou obce Zahrádky Ladislavem Chvojkou dohodli, že koncert, jelikož je venkovní, přesunou poprvé do vnitřních prostor a to do místního obecního Společenského sálu. Toto rozhodnutí se vyplatilo, protože bylo pouhých 8 stupňů nad nulou a opravdu celý den lilo jako z konve.

A téměř všichni volali, jestli akce vůbec bude, protože se začala opět pomalu rušit jedna akce za druhou. Volal zvukař jestli akce bude, volala například i Heidi Janků, zda akce bude, protože jí zrušili vystoupení, které měla mít před tímto koncertem, novináři se ptali, zda mají přijet a i moderátor radia Bonton Marek Fottr, který celou akci doprovázel. Všichni dostali odpověď, že ano, koncert bude, pokud to nezastaví vláda.

Tímto posledním, třetím koncertem, který se uskutečnil po předchozích dvou víkendových koncertech Martin ukončil tuto náročnou sérii po sobě jdoucích beneficí letošní snažení. Ze všech stran dostával pozitivní ohlasy, že je neskutečné a velmi záslužné, že se do všech tří koncertů v současné a nelehké koronavirové době vůbec pustil a dokončil je. Velikou měrou, že se koncert mohl uskutečnit bylo rozhodnutí skupiny ČEZ, která poprvé do tohoto projektu vstoupila jako generální partner.

A teď už bude zase zle, protože opět nastává díky mega omezením pro kulturu doba temna.

A diváci, jako by snad opětovný příchod nouzového stavu očekávali, tak pod rouškami a respirátory zpívali, dupali nohama do rytmu a opravdu hlasitě tleskali a radostně se projevovali.

A tak svým hlasitým povzbuzováním na pódiu povzbuzovali například herečku Jitku Asterovou, která se představila písní z muzikálu Mamma Mia, ve kterém hraje, Martina France, který roztleskal a rozezpíval rychlými songy všechny přítomné diváky, zpěvačku Zuzanu Novou, která jezdí zpívat hlavně po světě převážně s písněmi z repertoáru dua Roxette, ale zde vystřihla například megahit Mariky Gombitové Vyznanie a sklidila s ním veliký aplaus, skladatele a zpěváka Jarka Šimka, který nezklamal a zazpíval svůj velký hit Svatební, Sámera Issu, který nejen, že zazpíval, ale zároveň i losoval 3 výherce z řad diváků, aby jim předal dárkové tašky s moldavským vínem společnosti Moldvin.

No a jako hlavní hvězda koncertu zazpívala na závěr ostřílená zpěvačka a i moderátorka Heidi Janků, která diváky dostala svou přirozeností a milým přístupem. Střihla si i duet Ztracený ráj, s Martinem Francem, který kdysi nazpívala se slovenským zpěvákem a skladatelem Vašo Patejdlem. No a poté se rozloučila s diváky svým pohádkovým hitem Když se načančám a k ní se přidali k závěru písně všichni účinkující.

Všichni zpěváci, ale i diváci se shodli na tom, že to byla na delší dobu zase jedna z posledních kulturních akcí, kterou mohli zažít před dalším nouzovým stavem. Ale už teď je jasné, že se snad opět interpreti i diváci sejdou a už bez roušek v roce 2021 a to 1. sobotu v srpnu opět v prostorách zámku Zahrádky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…