Masarykova univerzita: Erasmus Week přilákal stovky studentů MU

01.11.2022 9:15 | Tisková zpráva

V půlce října se na všech deseti fakultách Masarykovy univerzity konal Erasmus Week, který studentům poradil, jak a kam vyjet na zahraniční studijní pobyt nebo oborovou stáž.

Masarykova univerzita: Erasmus Week přilákal stovky studentů MU
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Na otázky spojené s výjezdem do zahraničí dostali studenti odpovědi na fakultních přednáškách nebo infostáncích v průběhu Erasmus Weeku, který se konal od 10. do 14. října na všech fakultách MU. Celkově na událost zavítalo přes 800 studentů. Dozvěděli se, kam mohou vyjet, do kdy a jak se podávají přihlášky nebo jak to funguje s uznáváním předmětů. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

Kromě informací a praktických rad si studenti poslechli také vyprávění a zkušenosti spolužáků, kteří už na zahraničním výjezdu byli. V úterý a ve středu navíc připravil studentský spolek Erasmus Student Network (ESN MUNI Brno) pro studenty doprovodný program – mezinárodní Speedfriending a Country Presentations o Kanadě a USA přímo od zahraničních studentů. Oba večerní programy přilákaly přes osmdesát studentů.

„Letošní Erasmus Week byl velmi vydařený. Po dvou virtuálních ročnících jsme se opět mohli potkat se studenty osobně, a ještě v tak vysokém počtu. Taková účast nám udělala velkou radost – je vidět, že po dvou letech cestovních omezení mají studenti velký zájem vyjet. A doufáme, že i díky Erasmus Weeku jich do zahraničí vycestuje co nejvíc,“ říká hlavní organizátorka akce Adéla Terezie Hurtová z Centra zahraniční spolupráce MU.

Motivovat studenty k výjezdům do zahraničí se Masarykova univerzita nesnaží jen v průběhu říjnového Erasmus Weeku, ale také například novou kampaní s názvem Tváře výjezdu, kde celkem 16 studentů ze všech deseti fakult MU přibližuje, jak vypadalo jejich studium. Kampaň se ale zároveň snaží vyvracet i obavy, které studenti před výjezdem do zahraničí mívají, a které se posléze ukazují jako bezpředmětné. Na kampaň můžete narazit na fakultách, ale také na sociálních sítích a zejména Instagramu Do světa s MUNI.

Pokud i vy plánujete v příštím akademickém roce vyjet do zahraničí, nezapomeňte do 15. prosince poslat přihlášku na mimoevropské výjezdy. A pokud byste chtěli studovat v Evropě, v průběhu ledna a února se podávají přihlášky na vašich katedrách či fakultách. Pomalu tak přichází čas začít řešit, kam byste chtěli jet. Jestli nevíte, kde začít, pusťte si informační livestream od koordinátorů z CZS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …