Masarykova univerzita: Právnická fakulta bude spolupracovat s Nejvyšším soudem

28.06.2022 10:06 | Tisková zpráva

Memorandum o spolupráci mezi Právnickou fakultou Masarykovy univerzity a Nejvyšším soudem podepsali 21. června děkan Martin Škop a předseda Petr Angyalossy.

Masarykova univerzita: Právnická fakulta bude spolupracovat s Nejvyšším soudem
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Mezi hlavní priority memoranda patří společné ujednání o tom, že doktorské studium na Právnické fakultě MU je možné souběžně spojit s pracovním poměrem u Nejvyššího soudu, nejčastěji na pozici asistenta soudce. Obě smluvní strany dále podporují účast soudců Nejvyššího soudu na odborných seminářích, přednáškách a workshopech pořádaných právnickou fakultou a recipročně pak účast akademiků na odborných akcích Nejvyššího soudu. 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6687 lidí

Děkan právnické fakulty Martin Škop podpis memoranda ocenil s tím, že tak dochází k propojování studentů a absolventů práv s praxí. „Nejvyšší soud je jedna z nejvyšších soudních institucí, kterou v Brně máme. Je to jeden z vrcholů soustavy obecných soudů, kde se právo dělá opravdu na kvalifikované úrovni. Tím naše smlouva dostává další rozměr, kdy fakulta může nabídnout teoretickou část a naše studenty a doktorandy. Ti naopak využijí praktické poznatky získané na Nejvyšším soudě,“ zdůraznil Martin Škop.

„Někteří naši asistenti studují v rámci doktorského studia na právnické fakultě v Brně, takže i tímto jim vytváříme podmínky pro jejich další studium. Je i v našem zájmu, aby si zvyšovali kvalifikaci a prohlubovali své znalosti i teoretické znalosti práva, protože to zúročí ve své každodenní práci jako asistenti soudců,“ uvedl předseda Nejvyššího soudu Petr Angyalossy.

Pro většinu mladých právníků je podle něj pozice asistenta soudce odrazovým můstkem pro další práci a kariéru soudce, státního zástupce nebo jiné právnické profese. „Hodně mladých asistentů k nám přichází právě z Právnické fakulty Masarykovy univerzity, díky spolupráci s fakultou se nám lépe daří vybírat si z absolventů práv nové asistenty soudců Nejvyššího soudu. Spolupráce je tedy prospěšná pro obě strany,“ upřesnil Angyalossy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…