Vyrábět zmrzlinu na špejli napadlo Alžbětu Floriánovou, když se v noci v prvním ročníku studia vracela s kamarádkou z večírku a přemýšlely, co jim chybí. „Napadly nás alkonanuky, tedy zmrzliny s obsahem alkoholu. Z týdne na týden jsme začaly zařizovat živnost, shánět garanta, hledaly jsme kuchyň, kde bychom mohly začít něco vyrábět,“ říká studentka pátého ročníku experimentální biologie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity.
Nejprve zkoušely vyrábět zmrzliny na špejli doma a dělaly různé příchutě. Kamarádům to prý chutnalo, protože zásoba nanuků většinou z mrazáku hned zmizela. Poté ještě vyrobily stánek, který postavily na Zelném trhu. „Příprava trvala asi měsíc, než jsme začaly plně vyrábět,“ vzpomíná Alžběta.
První rok v podstatě jen zkoušely, jaká bude struktura nanuků, kolik čeho namíchat a jaké budou poměry surovin ve výrobku. „Pak jsem v předmětu Od nápadu k podnikání potkala Kristýnu, která studuje ilustrátorství, takže nám dokázala udělat webové stránky a celkově mi ukázala nový pohled na nanuky, který jsem před tím neměla. A to byl pro mě jakýsi milník,“ zdůrazňuje Floriánová.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva