Masarykova univerzita: Testy studijních předpokladů budou na MU online

15.01.2021 11:14

Masarykova univerzita připravuje pro přijímací řízení na jaře 2021 test studijních předpokladů v režimu online. Tímto krokem chce v rámci přetrvávající epidemické situace a jejího těžko předvídatelného vývoje všem uchazečům o přijetí do studijních programů dát už nyní jasnou a relevantní odpověď – test studijních předpokladů (TSP) bude na MU 24. dubna online.

Masarykova univerzita: Testy studijních předpokladů budou na MU online
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

TSP bude každý uchazeč konat pouze jednou, a to bez ohledu na to, kolik přihlášek podá. Je určený pro všechny fakulty s výjimkou lékařské fakulty, farmaceutické fakulty a fakulty sportovních studií. Na fakultě sociálních studií si uchazeč bude moci vybrat mezi TSP a OSP (obecné studijní předpoklady) od společnosti Scio.

Test studijních předpokladů 2021 obsahuje 48 otázek rozdělených do čtyř sekcí (verbální, numerické, kritické a analytické myšlení). Na řešení testu je limit 100 minut a každá otázka má pět odpovědí s tím, že právě jedna je správná. Součástí testu jsou i otázky v anglickém jazyce. Na webových stránkách si můžete vyzkoušet na „nečisto“ testy z minulých let.

Dva týdny před termínem TSP, tj. 10. dubna, budou mít uchazeči možnost vyzkoušet si práci s online testem a funkčnost svých zařízení (kamera, mikrofon) v rámci technické zkoušky přijímacího testu. Veškeré potřebné informace budou zveřejněny do konce března v e-přihláškách a na webu MU.

„Dle mých informací bude i jarní semestr spíše v online, případně, když dobře, tak hybridní formou. Už nyní chceme všem uchazečům o studium na Masarykově univerzitě říci, že ať už bude situace s epidemií jakákoliv, tak testy studijních předpokladů, konané v rámci přijímacího řízení, se uskuteční online,“ uvedl rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš.

„Konání TSP v online podobě je v tomto rozsahu velkou technickou i logistickou výzvou, na kterou se ale s předstihem připravujeme, mj. inovacemi unikátního Informačního systému MU. Využijeme i bohaté zkušenosti z online výuky několika tisíc předmětů, která aktuálně na všech fakultách probíhá, ve většině případů včetně vzdáleného zkoušení,“ říká prorektor pro vzdělávání a kvalitu Michal Bulant.

V loňském roce si podalo přihlášku na Masarykovu univerzitu přes 20 tisíc uchazečů a přijato bylo necelých jedenáct tisíc studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…