Masarykova univerzita podporuje očkování a chce urychlit návrat do běžného života

09.01.2021 8:40

Masarykova univerzita je v současnosti připravena nabídnout státu pomocnou ruku v připravované strategii očkování proti koronaviru pro širokou veřejnost.

Masarykova univerzita podporuje očkování a chce urychlit návrat do běžného života
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Velmi aktivně diskutuje možnosti, jak pomoci v organizaci a logistice očkování. Dává k dispozici prostorové a technické vybavení univerzity, případně také zázemí a kapacity dobrovolníků a dobrovolnického centra. Univerzita chce i nadále plnit svoji společenskou roli v odpovědnosti tak, že pomůže společnosti co nejdříve projít očkovacím systémem.

„V této chvíli chceme opět českému státu jasně deklarovat, že budeme maximálně spolupracovat v procesu očkování společnosti. Naši studenti a všichni univerzitní pracovníci vnímají velmi vážně současnou epidemickou situaci a pro návrat do běžného života a návrat studentů do prezenční výuky, chceme v nadcházejících týdnech a měsících udělat maximum,“ říká rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš.

Dobrovolnické centrum se již zapojilo do pomoci na všech úrovních – například ve zdravotnictví, školství, výzkumu, v sociální nebo právní oblasti – přes dva tisíce dobrovolníků z řad studentů a zaměstnanců MU i veřejnosti. Aplikaci MUNI POMÁHÁ má ve svých chytrých telefonech nyní staženo již téměř čtyři tisíce lidí, kteří jsou ochotni dobrovolně pomáhat.

Za účelem zrychlení procesu očkování MU nevylučuje a chce se podílet i na spolupráci s městem Brnem, Jihomoravským krajem a neziskovými organizacemi, které se do procesu očkování zapojí.

Vzhledem k tomu, že Masarykova univerzita a další české vysoké školy jsou nedílnou a klíčovou součástí českého školství, a že už v podstatě od jara 2019 fungují v online režimu (s variantami hybridních forem výuky), je cílem vedení MU vrátit co nejdříve studenty a pedagogy do poslucháren. Vedení univerzity v čele s rektorem Martinem Barešem považuje očkování za důležité a bude apelovat na všechny své studenty, zaměstnance i veřejnost, aby zvážili možnost očkování a tím dali společnosti šanci vrátit se do běžného režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…