Medaili Za zásluhy obdržel Petr Nováček, analytik a komentátor Českého rozhlasu

29.10.2020 8:37

Prezident České republiky Miloš Zeman ocenil politického komentátora, novináře a historika Petra Nováčka medailí Za zásluhy. Dlouholetého pracovníka Českého rozhlasu znají posluchači z vysílání stanic Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus, kde komentuje vnitropolitické události, které souvisejí mimo jiné s politickými stranami, ústavními institucemi nebo volbami.

Medaili Za zásluhy obdržel Petr Nováček, analytik a komentátor Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Jestli je mezi novináři osobnost, která si zaslouží obdržet státní vyznamenání, pak je to bezpochyby dlouholetý komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček. Srdečně mu k udělení této pocty gratuluji. Jeho bravurní komentáře vnitropolitického dění patří k ozdobám vysílání stanic Radiožurnál a Plus. Vždy jsem obdivoval jeho výjimečné analytické schopnosti i to, jak k našim posluchačům díky své úžasné paměti dokáže hovořit bezprostředně ‚spatra?, nikoliv ‚z papíru?,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Petr Nováček, mimořádná osobnost české novinářské obce, působí v Českém rozhlase od konce devadesátých let. Při příležitosti 34. ročníku festivalu mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio v roce 2018 uvedl generální ředitel René Zavoral Petra Nováčka do Síně slávy Českého rozhlasu za přinos v oblasti domácí publicistiky. Držitel Ceny Ferdinanda Peroutky a Ceny Opus Vitae, kterou mu udělila Nadace Českého literárního fondu za celoživotní přínos, vystudoval historii a češtinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…