Memorandum o využití bývalé věznice v Uherském Hradišti je podepsáno

07.09.2016 17:30

Memorandum o využití bývalé věznice v Uherském Hradišti bylo dnes podepsáno poslední stranou, tedy předsedkyní Okresního soudu v Uherském Hradišti. V minulých dnech memorandum podepsali ministři financí Andrej Babiš, kultury Daniel Herman a spravedlnosti Robert Pelikán, dále generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu, hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha. Návrh memoranda zpracoval Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Memorandum o využití bývalé věznice v Uherském Hradišti je podepsáno
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Je velká škoda, že naši předchůdci neudělali pro záchranu této budovy s pohnutou historií vůbec nic. Memorandum je prvním krokem k nápravě. Je potřeba, aby taková památka na hrůzný režim byla zachovaná pro další generace,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Nyní je nutné, aby nám okresní soud areál v souladu se zákonem o majetku státu převedl. Současně požádáme, aby nám Ministerstvo kultury, město a kraj navrhly prostor pro vybudování muzea totality. Poté vypíšeme transparentní zakázku na vypracování studie využitelnosti areálu, která bude obsahovat i náklady na rekonstrukci a provoz,“ dodala generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Na nákladech na vybudování muzea totality se bude podílet jak město Uherské Hradiště, tak Zlínský kraj. Očekáváme, že město i kraj sdělí částku, jakou jsou ochotny do rekonstrukce vložit. Návrh způsobu krytí rozdílu mezi náklady na rekonstrukci a částkou města a kraje pak zpracuje Ministerstvo kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…