Městská nemocnice Ostrava má nové urologické ambulance

04.08.2019 15:06

Ambulantní část urologie v Městské nemocnici Ostrava byla zmodernizována. Nově disponuje dvěma klimatizovanými vyšetřovnami lékařů a zákrokovým sálkem. Pro pacienty se tak výrazně zkrátí čekací doba na vyšetření.

Městská nemocnice Ostrava má nové urologické ambulance
Foto: ostrava.cz
Popisek: Městská nemocnice Ostrava

Lékaři mohou nyní vyšetřovat pacienty ve dvou urologických ambulancích, které jsou propojeny sesternou a WC pro pacienty, v zadní části oddělení se nachází nový zákrokový sálek a denní místnost. Část prvního patra v pavilonu E byla renovována od poloviny dubna a slavnostně uvedena do provozu v pátek 2. srpna. Při vstupu do zrekonstruovaného prostoru byla rozšířením stávající kartotéky vybudována nová prostornější. Na chodbě, která slouží jako čekárna, se nachází nové bezbariérové WC, WC pro pacienty a sociální zázemí pro personál.

„Dosud jsme měli pouze jednu vyšetřovnu. Díky dvěma se zkrátí čekací doba nejen na vyšetření, ale také k ambulantním zákrokům. V nově vybudovaném zákrokovém sálku bude prostor pro provádění urodynamických  vyšetření a cystoskopie. Celkově rekonstrukce přinese zlepšení komfortu pro pacienty, jejichž počet se neustále zvyšuje, ale také pro tým zdravotníků,“ řekl primář Urologie Rostislav Kuldan.

V modernizovaném zázemí ambulantní části oddělení přibyla nová zdravotechnika, vyměněny byly podlahy, radiátory, elektrická požární signalizace, doplněna byla vzduchotechnika a klimatizace, nový je také nábytek a zdravotnický inventář. Stavební úpravy se dotkly i ambulantní části oddělení Ortopedie, kde byla zrekonstruována sociální zařízení a kde vzniklo nové sociální zázemí pro zaměstnance. Práce stály téměř 7,1 milionu korun včetně DPH a byly uhrazeny z Fondu pro rozvoj MNO, ve kterém je aktuálně 618,3 milionu korun.

„Od zřízení fondu v roce 2017 jsme do modernizace Městské nemocnice Ostrava investovali více než 500 milionů korun a další úpravy jsou před námi. Už na podzim bude hotový nový sál pro ORL a také úpravy Dětského rehabilitačního stacionáře,“ doplnil náměstek primátora Zbyněk Pražák.

V roce 2017 do ambulance urologie přišlo 6921 pacientů 15 097 krát. V roce 2018 jich bylo 7454 a ambulanci navštívili 16 410 krát. V první polovině letošního roku potřebovalo urologa městské nemocnice 4530 lidí, kteří přišli do ambulance 8 390 krát. Nejvytíženějším měsícem byl květen s 1995 návštěvami pacientů. Na oddělení Urologie pracuje 12 lékařů. Sester, ošetřovatelů a sanitářů je dohromady 25.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…