Městský soud v Praze opětovně zamítl insolvenční návrh na společnost ČEPRO

23.05.2017 16:30

Městský soud v Praze v pondělí opětovně zamítl insolvenční návrh, který v roce 2011 podal na majetek společnosti ČEPRO JUDr. Vladimír Bartoš. Společnost ČEPRO uplatněnou pohledávku dlouhodobě odmítá jako neexistující a zcela smyšlenou. Potvrzují to opakovaně i dostupná soudní rozhodnutí.

Městský soud v Praze opětovně zamítl insolvenční návrh na společnost ČEPRO
Foto: red
Popisek: Čepro

K obnovení insolvenčního řízení došlo v listopadu 2016. Předchozí, pravomocné zamítnutí insolvenčního návrhu z roku 2011 bylo zrušeno z důvodu procesního pochybení insolvenčních soudů.

I v takto obnoveném insolvenčním řízení je důvodem pro zamítnutí insolvenčního návrhu skutečnost, že navrhovatel a alespoň jedna další osoba neprokázali, že mají proti dlužníku splatnou pohledávku.

Soud tak svým výrokem opětovně potvrdil, že společnost ČEPRO je ekonomicky zdravá společnost, která svoje závazky plní včas a nejeví žádné znaky úpadku.

Rozhodnutí je z pohledu společnosti ČEPRO vnímáno jako logické vyústění od počátku zcela bezdůvodného insolvenčního řízení.

Na šikanózní charakter insolvenčního řízení přitom poukázal přímo insolvenční soud, když v odůvodnění svého rozhodnutí uvedl: „Insolvenční soud pak jen na okraj uvádí, že s přihlédnutím k veřejně dostupným informacím ohledně finanční situace dlužníka, z nichž jednoznačně vyplývá, že z hospodářského hlediska jde o stabilní a prosperující obchodní společnost, pak nelze vyloučit, že insolvenční navrhovatel byl při podávání insolvenčního návrhu skutečně veden nepoctivým úmyslem v podobě poškození dobrého jména dlužníka a že je tedy jeho insolvenční návrh zjevně bezdůvodný (šikanózní).“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…