Městu a světu, Saturnin i hvězdy StarDance. Takové budou Velikonoce v ČT

04.04.2014 13:34

Česká televize připravila sváteční velikonoční program. Vedle pořadů zaměřených na liturgickou a náboženskou tradici odvysílá i charitativní večer Pomozte dětem. Tentokrát se jeho tvářemi stanou účastníci posledních šesti ročníků soutěže StarDance. Česká televize nabídne divákům i sérii klasických pohádek a českých filmů, včetně těch nejoblíbenějších, jako jsou Saturnin, Eva tropí hlouposti či Šíleně smutná princezna. Nový pohled na velikonoční svátky přinese vysílání kulturního kanálu ČT art.

Městu a světu, Saturnin i hvězdy StarDance. Takové budou Velikonoce v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Velikonoční svátky jsou ve vysílání České televize významným obdobím. Důraz tradičně klademe na jejich náboženský i lidový rozměr a kromě Velkopáteční bohoslužby tak nabídneme jako každý rok i přímý přenos požehnání Městu a světu,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich a dodává: „Naopak novinkou ve vysílání České televize budou pořady kanálu ČT art, které Velikonoce pojmou spíše jako umělecky význačný motiv, a to například v příběhu nejvýznačnějšího umělce rané nizozemské malířské školy Rogiera van der Weyden a jeho Snímání z kříže nebo v příběhu o přátelství Bohuslava Martinů s autorem předlohy Řeckých pašijí Nikosem Kazantzakisem.“

I letos odvysílá Česká televize přímý přenos charitativně zaměřeného projektu Pomozte dětem, a to v sobotu 19. dubna ve 21:15 na programu ČT 1. Znevýhodněné či ohrožené děti v něm podpoří osobnosti StarDance. S mottem „když hvězdy nejen tančí…“ se tak Česká televize vrátí k mnoha tvářím, které za šest ročníků prošly tímto oblíbeným tanečním kláním.

Odpočinkové Velikonoce s českými filmy a pohádkami

Divákům, kteří hledají ve svátečním vysílání především klasiku filmové a televizní tvorby, nabídne Česká televize řadu takových formátů od černobílých veseloher, jakými jsou třeba Eva tropí hlouposti nebo Nebe a dudy s Jaroslavem Marvanem, přes historický muzikál Noc na Karlštejně po oblíbeného Saturnina. Česká televize uvede i příběh věčného snílka a recesisty v podání Vlastimila Brodského ve filmu Babí léto.

Dětem se bude Česká televize věnovat nejenom na programu ČT :D, který připravil pásma pohádek i speciální díly svých pravidelných pořadů Kouzelná školka či Studio Kamarád. Více než desítku pohádek a českých rodinných filmů naleznou děti i na programu ČT 1. Chybět nebude například Šíleně smutná princezna, Ať žijí duchové!, Kdopak by se vlka bál a mnoho dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Během tří dnů obsadili zájemci o prohlídku Temelína a Lipna více než tisícovku míst

16:05 ČEZ: Během tří dnů obsadili zájemci o prohlídku Temelína a Lipna více než tisícovku míst

Pouhé tři dny stačily na to, aby zájemci kompletně obsadili prohlídky Jaderné elektrárny Temelín a v…