Metro o velikonočním víkendu omezí provoz ve stanici Pražského povstání

25.03.2015 20:35

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) o prodlouženém velikonočním víkendu od pátečního večera 3. dubna do pondělí 6. dubna 2015 (do ukončení provozu) obousměrně přeruší provoz metra C v úseku Muzeum – Roztyly. K výluce metra dojde z důvodu výměny dvou výhybek ve stanici metra Pražského povstání.

Metro o velikonočním víkendu omezí provoz ve stanici Pražského povstání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

DPP v rámci výluky vymění výhybky, které zajišťují jízdu přímým směrem mezi stanicemi metra Pražského povstání a Vyšehrad. Součástí prací bude také výměna kolejové spojky mezi oběma výhybkami i kompletní výměna štěrkového lože a pražců, na nichž jsou umístěny obě výhybky a koleje.

Po dobu výluky, která bude zahájena v pátek 3. dubna v cca 19.45 hodin, bude v úseku Hlavní Nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov – Roztyly zavedena náhradní autobusová doprava XC. V úseku Roztyly – Háje bude provoz metra zajištěn kyvadlově, tedy po každé koleji pojede pouze jeden vlak tam i zpět.

„Vzhledem k rozsahu prací jsme některé přípravné činnosti zahájili již na konci února. V současné době je na místo naváženo nové kolejivo a další materiál potřebný ke stavebním pracím,“ uvedl Zdeněk Rampa, vedoucí odboru Řízení provozu. 

Po dobu samotné výluky bude nutné během tří dnů a nocí postupně odpojit veškerou trakční kabeláž i kolejnice (včetně přívodní), navést nové pražce a cca 400 tun nového štěrku, který nahradí dosavadní podklad výhybek a spojovací koleje. Vytěží se staré pražce i původní kolejivo, na nový štěrk se položí pražce nové a dojde k montáži, podbití a seřízení obou výhybek. Na závěr se nainstaluje přívodní kolejnice a opětovně se připojí veškerá kabeláž.

„Navážení materiálu je tentokrát logisticky natolik náročné, že musí být zajištěno trvalé spojení do depa Kačerov, což neumožní ve  stanici Kačerov provádět obraty vlaků. Provoz v úseku Roztyly – Háje bude proto zajišťovat pouze kyvadlová doprava,“ doplnil Zdeněk Rampa, vedoucí odboru Řízení provozu. 
DPP cestující o výluce informuje prostřednictvím 25 000 kusů letáků, které budou k dispozici ve stojanech drátěného programu a v informačních vitrínách ve stanicích metra nebo ve vozech povrchové dopravy. Informace o provozu pro konkrétní stanice bude obsahovat také cca 90 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními textovými informacemi v češtině, angličtině i němčině.

Již od 30. března bude na připravovanou výluku upozorňovat také hlášení ve stanicích metra. Ve stejný den budou do stanic metra umístěny i stojany s  plakáty se základními informacemi o výluce.

Po dobu výluky pak bude ve vyloučeném úseku připraveno v pátek od 19.00 do 22.00 hodin a v další dny mezi 8:30 a 20. hodinou dvacet informátorů v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím (v češtině i v angličtině) aktuální dopravní spojení. Na Velikonoční pondělí budou informátoři nasazeni od 9:30 do 21:00 hodin. V centru města (Hlavní nádraží, Muzeum) budou informátoři v sobotu, neděli a pondělí vždy od 7:00 do 22:00 hodin. Informátoři budou také vybaveni letáky pro cestující.

Náhradní autobusová doprava – linka XC:
Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání – Pankrác - Budějovická – Kačerov - Roztyly

Změny v zastávkách autobusových linek:
Pro linky č. 114, 189 a 215 bude přemístěna zastávka Kačerov (směr Nemocnice Krč) vpřed, do zastávky linky č. 106.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…