Mezinárodní strojírenský veletrh obsadí všechny pavilony brněnského výstaviště

07.09.2012 16:50

V pondělí 10. září začne na brněnském výstavišti již 54. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Mezinárodní strojírenský veletrh obsadí všechny pavilony brněnského výstaviště
Foto: red
Popisek: Mezinárodní strojírenský veletrh

Nejvýznamnější přehlídka průmyslových technologií ve středoevropském regionu se letos těší zvýšenému zájmu vystavovatelů – k vidění zde bude na 1 860 firem ze 32 zemí. Partnerskou zemí se stala Indie, která patří k zemím s vysokým hospodářským potenciálem a je jedním z největších strojírenských exportérů. Návštěvníci se mohou těšit na plně obsazené výstavní haly, řadu zajímavých novinek a bohatý doprovodný program. Veletrh, jehož hlavním tématem je letos průmyslová automatizace, trvá do 14. září.

„Výstavní plocha se ve srovnání s loňskem mírně zvýšila, obsazené jsou všechny haly brněnského výstaviště a také část nekrytých ploch. Těší nás, že se opět vrací firmy, které se v posledních letech veletrhu nezúčastňovaly, a to napříč všemi obory,“ říká ředitel veletrhu Jiří Rousek. „Podařilo se nám získat i nové vystavovatele ze zahraničí. Kromě Indie, která je letošní partnerskou zemí, projevilo o prezentaci v Brně velký zájem i Rusko, jež tu představí přibližně 90 firem, což je historicky největší prezentace Ruské federace na tomto veletrhu,“ doplňuje Rousek.

Zahraniční firmy tvoří asi 40 % vystavovatelů, tradičně nejvíce jich je z Německa. V rámci MSV proběhne také tzv. „India Show“, což je nejvyšší forma oficiální obchodní a ekonomické prezentace Indie v zahraničí. V roce 2012 se „India Show“ uskuteční pouze v České republice a v Japonsku, přičemž v Brně půjde o premiéru v regionu střední a východní Evropy. Na Mezinárodní strojírenský veletrh tak přijede na 130 indických firem, jakož i významní představitelé indických vládních institucí. Indický velvyslanec v ČR J. E. Venkatesan Ashok dokonce nedávno oznámil, že obchodní výměna mezi Indií a Českou republikou by měla do roku 2015 vzrůst na dvě miliardy USD.

K nejdůležitějším událostem doprovodného programu bude patřit Salon obchodních příležitostí KONTAKT – KONTRAKT MSV 2012, který se na výstavišti uskuteční ve dnech 11. a 12 září. Setkání proběhne ve formátu  b2fair (Business to Fairs), který spojuje výhody tradiční veletržní účasti a stále populárnějšího matchmakingu čili dvoustranných obchodních schůzek s přesným časovým harmonogramem. Přihlášené firmy během dvou dnů absolvují až 24 obchodních schůzek s předem vybranými partnery plus společenský večer pro neformální jednání.

Již podruhé se během MSV uskuteční veletrh pracovních příležitostí JobFair MSV, konkrétně 13. září v pavilonu A od 10 do 17 hodin. Jobfair je zaměřen pro studenty, absolventy a všechny, kteří hledají nové příležitosti a pracovní nabídky. Chybět nebude ani tradiční projekt Transfer technologií, tedy prezentace výzkumných aktivit vysokých škol výrobním podnikům, jejímž cílem je podpořit přenos výsledků vývoje a výzkumu do průmyslové praxe.

Zvýrazněné téma ročníku, tedy průmyslová automatizace, je akcentována v doprovodném programu nejen v oblasti teorie, ale také praxe. Na výstavní ploše pavilonu A2 si návštěvníci mohou prohlédnout balicí linku Packaging Live, která jim přiblíží výrobní proces „naživo“. Letos jde o inovovanou formu s důrazem právě na automatizaci. K vidění bude hned několik robotů a moderní způsob sledování běhu produktu pomocí RFID systémů.

Společně s Mezinárodním strojírenským veletrhem se uskuteční ještě dalších šest specializovaných výstavních akcí: 8. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT, 14. mezinárodní slévárenský veletrh FOND-EX, 21. mezinárodní veletrh svařovací techniky WELDING, 4. mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy PROFINTECH, 3. mezinárodní veletrh plastů, pryže a kompozitů PLASTEX a 11. mezinárodní veletrh prostředků osobní ochrany, bezpečnosti práce a pracovního prostředí INTERPROTEC.

Provozní doba pro návštěvníky:

10. – 13. září:     9:00 – 18:00
14. září:               9:00 – 16:00

Vstupné:

Celodenní vstupné:                                                      260,- Kč
Celodenní vstupné po registraci na webu:          210,- Kč
Zlevněná vstupenka:                                                    210,- Kč

Více informací: www.bvv.cz/msv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…