Mimořádná změna železniční osobní dopravy od 7. září

21.08.2015 9:02

Správa železniční dopravní cesty připravila od pondělí 7. září mimořádnou změnu jízdního řádu osobní dopravy 2015. Stalo se tak na základě žádostí dopravce ČD, a.s.

Mimořádná změna železniční osobní dopravy od 7. září
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

V rámci této změny dochází v dálkové dopravě pouze ke změně v místenkování u vlaků 242 a 243 Košičan, kde již není povinná rezervace míst. Naopak u vlaků 444 a 445 Slovakia je tato povinná rezervace zavedena (toto opatření již platí na základě vyhlášky ČD).

V regionální dopravě je v Královéhradeckém kraji na trati 021 uspíšen osobní vlak 20201 v úseku Častolovice – Týniště nad Orlicí o 8 minut dříve z důvodu navázání přípoje na spěšný vlak 1871 směr Choceň. V Pardubickém kraji je na trati 024 u všech vlaků zapracováno zastavení na nové zastávce Červená Voda-Pod rozhlednou, která má být vybudována a zprovozněna během letošního září.

Již od středy 19. srpna došlo k jedné změně, která se však neprojevila v samotném jízdním řádu. Po skončení nepřetržité výluky na trati 173 Praha-Smíchov – Rudná u Prahy – Beroun začaly zastavovat všechny osobní vlaky v nově vybudované zastávce Praha-Hlubočepy. Ta nahradila stejnojmennou zastávku, která se nacházela dál od středu tohoto pražského předměstí a nově bude sloužit pouze pro křižování vlaků.

I když je tato změna minimálního rozsahu, doporučujeme cestujícím, aby se před nástupem do vlaku přesvědčili o aktuálním stavu svého vlakového spojení. Upravené jízdní řády budou zveřejněny ZDE nebo ZDE a dále v příslušných železničních stanicích. Další informace lze získat v osobních pokladnách a informačních střediscích Českých drah.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…