Minisérie Spravedlnost bude ve světové premiéře uvedena na prestižním festivalu ve Francii

19.01.2017 19:15

Během 30. ročníku jednoho z nejvýznamnějších festivalů televizní tvorby FIPA, který se koná 24. - 29. ledna, bude v nesoutěžní sekci Panorama uveden první díl nové minisérie České televize Spravedlnost. Ve francouzském Biarritzu jej uvedou režisér Peter Bebjak a producent Rastislav Šesták. Na obrazovkách diváci Spravedlnost uvidí na jaře tohoto roku.

Minisérie Spravedlnost bude ve světové premiéře uvedena na prestižním festivalu ve Francii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

„Spravedlnost je třídílné psychologické drama o zločinu a trestu. O otci, který se rozhodne zachránit svoji dceru před trestem, který by ji čekal za vraždu prominentního soudce. Má také velkou výhodu, protože je zároveň i tím, kdo má danou vraždu vyšetřit,“ popisuje stěžejní zápletku režisér Peter Bebjak a dodává: „Zločin je dějovým pilířem mnohých, diváky, ale i kritiky oceňovaných děl. V případě Spravedlnosti jde o zločin, který následně zasáhne do života mnoha dalším lidem, bez toho, aby to mohli ovlivnit.“ Kreativní producentka Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině minisérie vznikla, jej doplňuje: „Divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce zůstává v napětí. Je to dáno nejen dějem, ve kterém se odkrývají okolnosti a důvody vraždy, ale také atmosférou, kterou tvoří herecké výkony, kamera, střih i hudba,“ a uzavírá: „Moc mě těší, že se podařilo Spravedlnost dovést od námětu až do francouzského města Biarritz, kde bude mít svou světovou premiéru.“ V hlavních rolích se objeví Ondřej Vetchý, Jitka Schneiderová, Martin Finger nebo Lukáš Vaculík.

Poslední televizní film České televize, Archiv režisérky Lucie Bělohradské, byl v programu festivalu uveden v roce 2010. František Němec, který v něm hrál hlavní roli, tehdy vyhrál cenu FIPA D´OR za nejlepší mužský herecký výkon.

hrají: Ondřej Vetchý, Martin Finger, Jan Plouhar, Elizaveta Maximová, Jitka Schneiderová, Kristýna Boková, Lukáš Vaculík, Aleš Bilík, Ondřej Malý, Veronika Jeníková, Lenka Krobotová, Dušan Urban a další, režie: Peter Bebjak // kamera: Martin Žiaran // scénář: Tomáš Bombík, Peter Bebjak // střih: Marek Královský // architekt: Petr Synek // kostýmy: Lucia Šedivá // hudba: Juraj Dobrakov // producent: D.N.A. production // kreativní producentka: Kateřina Ondřejková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…