Ministerstvo dopravy všem sportovním a rekreačním letcům: Zůstaňte, prosím, na zemi

26.03.2020 19:35

Výzva Ministerstva dopravy – Odboru civilního letectví, určená všeobecnému letectví

Ministerstvo dopravy všem sportovním a rekreačním letcům: Zůstaňte, prosím, na zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Současná opatření v boji proti šíření nového typu koronaviru se nějak dotýkají běžného života každého z nás, sportovní a rekreační piloty nevyjímaje. Zveřejňujeme výzvu Odboru civilního letectví Ministerstva dopravy a prosíme: zůstaňte nyní na zemi, let letadlem opravdu není vycházka do nejbližšího parku u domu. Díky za pochopení!

Ministerstvo zdravotnictví dne 23. března 2020 vydalo nové Mimořádné opaření (č.j.: 12745/2020-1/MIN/KAM - ZDE), kterým byl prodloužen a upřesněn zákaz volného pohybu osob na území České republiky. Jakkoli v České republice nebyl konkrétně zakázán ani upraven vnitrostátní provoz všeobecného letectví, včetně volnočasového létání a užívání letadel ke sportovním a rekreačním účelům, je nezbytné vycházet z vyhlášeného stavu nouze a příslušného omezení volného pohybu osob.

S ohledem na současnou situaci, kdy pouze společným úsilím a dodržováním všech preventivních i restriktivních opatření se můžeme vypořádat se zatím největší výzvou tohoto milénia, Ministerstvo dopravy – Odbor civilního letectví apeluje na všechny uživatele vzdušného prostoru České republiky, aby skutečně zvážili, zda jejich aktivity lze považovat za nezbytné a směřující k zachování chodu společnosti.

V této souvislosti oceňujeme pragmatický přístup Úřadu pro civilní letectví, Letecké amatérské asociace České republiky a v neposlední řadě i Aeroklubu České republiky (viz tisková a jiná sdělení na příslušných webových stránkách zmíněných institucí), protože čím přísnější k sobě samým a ohleduplnější vůči druhým nyní budeme, tím rychleji se budeme moci vrátit k naší společné lásce – létání!

Zdeněk Jelínek
ředitel Odboru civilního letectví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…