Ministerstvo financí: Dnes končí první upisovací období Dluhopisu Republiky

18.01.2019 17:25

Dnes končí první upisovací období emise Dluhopisu Republiky, nového dluhopisu pro občany. Zájemci o státní dluhopisy si mohou ještě dnes do půlnoci, tj. 23:59 hodin pořídit Dluhopis Republiky prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu nebo do konce pracovního dne na pobočkách Československé obchodní banky, a. s. (ČSOB, a. s.).

Ministerstvo financí: Dnes končí první upisovací období Dluhopisu Republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Cenu pořizovaných státních dluhopisů je možné uhradit až do 23. 1. 2019. Do tohoto data musí být peněžní prostředky připsány na účtu, v opačném případě bude žádost o úpis stornována.

Úhrada peněžních prostředků se provádí v závislosti na způsobu podání žádosti o úpis. V případě elektronického přístupu ke správě majetkového účtu na platební účet Ministerstva financí, v případě sjednání na pobočce ČSOB, a. s., na platební účet ČSOB, a. s.

Ministerstvo financí v této souvislosti upozorňuje, že jednotlivým upisovatelům o Dluhopis Republiky nezasílá individuální výzvy k provedení platby a že upisovatelé rovněž nemusí čekat na doručení jakýchkoliv přihlašovacích údajů. Cena úpisu se hradí na základě údajů vyplněných v žádosti o úpis. Veškeré údaje potřebné k zadání platebního příkazu jsou upisovatelům, kteří podávali žádost o úpis prostřednictvím elektronického přístupu k majetkovému účtu, také k dispozici na úvodní stránce elektronického přístupu v sekci Přehled požadavků, po otevření odkazu u zadaného Požadavku na úpis.

Souhrnná informace k úpisu Dluhopisu Republiky bude k dispozici na stránkách Ministerstva financí v pondělí 21. 1. 2019, detailnější informace ke státním dluhopisům pro občany pak budou zveřejněny 1. 2. 2019 ve 14.00 hodin.

Dne 21. 1. 2019 bude zahájeno další upisovací období s datem emise 1. 4. 2019, které bude ukončeno dle emisních podmínek 15. 3. 2019. I v tomto období bude možné dluhopisy upsat pomocí elektronického přístupu k majetkovému účtu a poboček ČSOB, a. s. Bližší informace k navazujícímu upisovacímu období a výnosy Dluhopisu Republiky budou dostupné na internetových stránkách Ministerstva financí v pondělí 21. 1. 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…