Ministerstvo financí: Kompenzační bonus pro podnikatele

24.01.2022 21:44 | Tisková zpráva

Obnovený kompenzační bonus ve výši až 1 000 korun denně je přímou podporou pro pandemií poškozené OSVČ, společníky malých s. r. o. a osoby pracující na DPČ a DPP. Žadatel/ka může o kompenzační bonus jednoduše požádat od 1. ledna 2022 na místně příslušném finančním úřadu, a to třeba e-mailem s oskenovanou žádostí a vlastnoručně podepsaným čestným prohlášením.

Ministerstvo financí: Kompenzační bonus pro podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí, ilustrační foto

Poškození podnikatelé a dohodáři mohou při splnění zákonných podmínek žádat o finanční podporu za dvě bonusová období (22. 11 - 31. 12. 2021, 1. 1. - 31. 1. 2022). Celkově lze získat až 71 000 korun.

Nárok na bonus náleží podnikatelům a dohodářům poškozeným majoritně v důsledku aktuálních vládních restrikcí na zmírnění negativních následků pandemie. Rozhodujícím ukazatelem je doložený pokles tržeb ve srovnávaném období nejméně o 30 % v porovnání s průměrnou měsíční výší příjmů ve srovnávacím období. Rovněž je možné žádat z důvodů nařízené karantény, izolace či péče o dítě.

Žádost o kompenzační bonus je k dispozici na webu Finanční správy, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…