Ministerstvo financí: Marie Bílková jmenována náměstkyní ministryně

01.08.2020 22:31

Ministryně financí Alena Schillerová jmenovala Ing. Marii Bílkovou na pozici náměstka člena vlády. V souladu se zákonem o státní službě bude Marie Bílková zastupovat ministryni a účastnit se například jednání výborů nebo komisí Poslanecké sněmovny. Do funkce byla jmenována s účinností od 1. srpna 2020.

Ministerstvo financí: Marie Bílková jmenována náměstkyní ministryně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brífink ministerstva financí o pokračování Pětadvacítky pro OSVČ a její rožšíření pro společníky malých s.r.o. a dále pozastavení EET do konce roku 2020

„Marie Bílková je uznávanou odbornicí v rozpočtové a sociální politice státu. Na Ministerstvu financí se dlouhodobě zabývá i důchodovou problematikou a je místopředsedkyní důchodové komise. Věřím, že ve své nové funkci zúročí všechny zkušenosti a znalosti, které získala během svého působení ve státní správě,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.    

Ing. Marie Bílková v letech 2015 až 2020 vedla odbor Rozpočtová politika společensky významných odvětví na Ministerstvu financí. V roce 2013 až 2014 zastávala funkci Generální ředitelky Generálního ředitelství Úřadu práce. V předchozích letech působila na vysokých manažerských pozicích v rámci resortu Ministerstva financí i Ministerstva práce a sociálních věcí. Věnovala se systémovému nastavení interního auditu a kontroly, otázkám z oblasti práce a zaměstnanosti a rozpočtové politice ve vybraných oblastech. Marie Bílková není a nebyla členem žádné politické strany. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze.

Současně k 31. červenci byl z funkce náměstka člena vlády odvolán Doc. Ing. Jiří Volf, CSc. Na Ministerstvu financí nicméně zůstává i nadále, věnovat se bude vládní a parlamentní agendě a strategickým společnostem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…