Ministerstvo financí opět zaznamenalo velký zájem o státní dluhopisy

26.03.2020 20:27

Ministerstvo financí dnes navázalo na včerejší prodej střednědobých a dlouhodobých státních dluhopisů v konečné výši 55,3 mld. Kč, když dnes prodalo roční státní pokladniční poukázky v celkové jmenovité hodnotě 68,6 mld. Kč.

Ministerstvo financí opět zaznamenalo velký zájem o státní dluhopisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Ministerstvo financí přistoupilo, obdobně jako včera, k akceptaci rekordně vysoké poptávky, která činila více než 74 mld. Kč, a dále tak získalo peněžní prostředky na posílení rezervního krytí zvýšeného deficitu státního rozpočtu. Společně se včerejší aukcí střednědobých a dlouhodobých státních dluhopisů byly na domácím finančním trhu umístěny státní dluhopisy v celkové jmenovité hodnotě téměř 124 mld. Kč.

Ministerstvo financí tak v současné době pokrylo dlouhodobými dluhovými nástroji více než dvě třetiny korunových splátek státního dluhu v letošním roce, zatímco emisí státních pokladničních poukázek posílilo rezervní prostředky státní pokladny. Tím vyslalo jasný signál o připravenosti vlády čelit výzvám souvisejícím s pandemickým šířením nového koronaviru SARS-CoV-2. Tyto kroky přispějí ke snížení nejistoty v podobě dopadů přijímaných krizových opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…