Ministerstvo financí tento týden upozornilo na blížící se povinnost kontrolních hlášení

19.07.2015 20:01

Vybrané subjekty budou mít počínaje 1. 1. 2016 povinnost poskytnout údaje z daňových dokladů, které jsou již v současné době povinni evidovat ze zákona, připomíná v newsletteru Finanční správa. Tyto údaje se budou vykazovat v kontrolním hlášení na základě vystavených a přijatých daňových dokladů (včetně zjednodušených daňových dokladů) a dalších dokladů o dodání zboží nebo poskytnutí služeb. Kontrolní hlášení bude možné podat pouze elektronicky ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně způsobem umožňujícím dálkový přístup.

Ministerstvo financí tento týden upozornilo na blížící se povinnost kontrolních hlášení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Podání bude možno činit prostřednictvím aplikace Elektronická podání pro Finanční správu (EPO), na stránkách Daňového portálu a též prostřednictvím Datové schránky ve zveřejněném tvaru a struktuře XML souboru.

Po zveřejnění formuláře „Kontrolní hlášení DPH“ v aplikaci EPO, bude popis XML struktury EPO formuláře zveřejněn na stránce „Struktury XML souborů EPO“ v sekci „Dokumentace“ na Daňovém portálu. V rámci včasné informovanosti vývojářů a tvůrců SW 3. stran o příslušném formátu a struktuře formuláře „Kontrolní hlášení DPH“ zveřejňuje GFŘ XML strukturu, včetně XSD schématu v samostatném PDF souboru, který je k dispozici, ke stažení níže. Upozorňujeme, že do okamžiku zveřejnění formuláře „Kontrolní hlášení DPH“ v aplikaci EPO, může v XML struktuře dojít k drobným úpravám.

Pro další informace, usnadnění orientace v dané problematice a podání kompletní informace veřejnosti o Kontrolním hlášení DPH je na úvodní stránce webu Finanční správy ČR umístěn odkaz „Kontrolní hlášení DPH“. Informace o webové službě pro elektronická podání naleznete v sekci „Dokumentace“ na stránkách Daňového portálu, popř. na stránkách ePodpora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…