Ministerstvo kultury, Národní památkový ústav a Asociace majitelů hradů a zámků propagují nový projekt

29.12.2015 7:38

Vánoční dárek od Ministerstva kultury, Národního památkového ústavu a Asociace majitelů hradů a zámků? Naše snaha dosáhnout spokojenosti věrných návštěvníků památek je dlouhodobá, spuštění oblíbeného věrnostního programu Klíč k památkám ale připadlo zrovna na poslední adventní neděli. Od dvacátého prosince je možné sbírat klíče a získat prohlídku zdarma. Novinkou je atraktivní webový portál a možnost stáhnout si bezplatně šikovnou aplikaci.

Ministerstvo kultury, Národní památkový ústav a Asociace majitelů hradů a zámků propagují nový projekt
Foto: NPÚ
Popisek: Národní památkový ústav

Darujte svým nejbližším vánoční dárek v podobě skvěle naplánovaného výletu na některou z více než stovky zapojených památek po celé republice. Díky přehlednému webu můžete vyhledat typ památky, který vás zajímá, dohledáte ale také dostupné služby nebo probíhající akce. Dozvíte se, které památky organizují vánoční koncerty nebo sváteční mše v nezapomenutelné atmosféře nejkrásnějších kostelů v naší zemi. Navštivte třeba výstavu lidových betlémů v roubenkách Hlineckého Betlému, či zažijte advent na Nových Hradech. 

S novým portálem www.klickpamatkam.cz si opatříte veškeré potřebné informace. 

20. 12. 2015 jsme také spustili oblíbenou akci 5+1 prohlídka zdarma. Akce funguje na jednoduchém principu sbírání klíčů při každé návštěvě některé ze zapojených památek. Tyto klíče získáte přiložením svého papírového (k vyzvednutí přímo na pokladně Vámi vybrané památky) nebo mobilního pasu (ke stažení zdarma na mobilní aplikaci klickpamatkam.cz) s unikátním QR kódem ke čtečce umístěné na pokladně. Po nasbírání pěti klíčů získáte šestou prohlídku zdarma. Majitelé klíčů si také mohou na portálu www.klickpamatkam.cz zřídit svůj vlastní profil a na něm pak sledovat uskutečněné návštěvy. Jeden prohlídkový pas platí vždy pro jednu osobu a v období 12-ti po sobě jdoucích měsíců od získání prvního kreditu/razítka opravňuje k čerpání v pořadí šesté prohlídky zdarma. Každý plně využitý klíč, ať už papírový nebo mobilní, zařadíme do slosování o lákavé věcné i zážitkové ceny. 
Dopřejte si hezké vánoční svátky s celou rodinou na výletě za poznáním. S naším programem sbíráte kromě Klíčů také hezké vzpomínky na těch nejhezčích místech, které skrývají dědictví našich předků. 

Zkrácená pravidla věrnostního programu „Klíč k památkám“ 
1. Klíč k památkám je věrnostní program a informační portál s mobilní aplikací určený návštěvníkům památek.
2. Vztahuje se na vybrané veřejnosti přístupné památky ve správě Národního památkového ústavu a jeho partnerů, uvedené na webu či v mobilní aplikaci klickpamatkam.cz.
3. Nástrojem věrnostního programu Klíč k památkám jsou papírový a mobilní klíč 
s unikátním QR kódem.
4. Papírový či mobilní klíč platí vždy jen pro jednu osobu.
5. Papírový klíč se stává platným po aktivaci načtením QR kódu na pokladně památky zařazené do věrnostního programu či na jiném označeném místě.
6. Podmínkou platnosti papírového klíče jsou vyplněné povinné údaje o uživateli: jméno 
a příjmení, PSČ bydliště a kontaktní e-mail. Podmínkou platnosti mobilního klíče jsou registrace a zřízení účtu držitele mobilního klíče na portálu nebo aplikaci klickpamatkam.cz.
7. Na jedné památce zařazené do věrnostního programu lze do jednoho klíče získat pouze jeden kredit denně.
8. Po získání pěti kreditů v období maximálně dvanácti po sobě následujících měsíců může účastník věrnostního programu navštívit zdarma jednu památku zařazenou do věrnostního programu.
9. Volný vstup udělený držitelům klíče na základě pěti získaných kreditů se nevztahuje na speciální a výběrové prohlídkové okruhy s povinnou rezervací.

Ministerstvo kultury je ústředním orgánem státní správy pro umění, kulturně výchovnou činnost, kulturní památky, pro věci církví a náboženských společností, pro věci tisku, včetně vydávání neperiodického tisku a jiných informačních prostředků, pro rozhlasové a televizní vysílání, nestanoví-li zvláštní zákon jinak, dále pro provádění autorského zákona a pro výrobu a obchod v oblasti kultury. Největší příspěvkovou organizací Ministerstva kultury je Národní památkový ústav, který spravuje více než sto nemovitých památek, z nichž většina je veřejně přístupná. 

Národní památkový ústav je největší příspěvkovou organizací ministerstva kultury. Spravuje více než sto nemovitých památek, z nichž většina je veřejně přístupná. Sedm z těchto památek je v současné době zapsáno na Seznamu světového dědictví UNESCO. Pod správu Národního památkového ústavu spadají také historické zahrady, parky, klášterní areály (Plasy, Kladruby u Stříbra, Sázava, Zlatá Koruna nebo Doksany), památky lidové architektury (Hamousův statek ve Zbečně, skanzeny Zubrnice, Vysočina a Příkazy) a technické památky 19. a 20. století (Důl Michal v Ostravě).

Asociace majitelů hradů a zámků (AMHZ) je nezisková organizace založená v roce 1995. Zastřešuje téměř padesát historických objektů, z nichž řada je veřejně přístupných. Jejími členy jsou majitelé z řad restituentů, jakož i noví majitelé, kteří zámky milují a vytvořili si z nich své domovy. Je fórem pro členy, kteří si zde předávají informace, kontakty a zkušenosti, těžce získané při rekonstrukci historických objektů. Asociace sjednocuje názory členů a je jako právnická osoba partnerem státu reprezentovaného organizacemi, které pečují o národní kulturní dědictví. AMHZ je členem European Historic Houses Association (www.europeanhistorichouses.eu) a Europa Nostra (www.europanostra.org).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…