Ministerstvo obrany: Další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

05.10.2022 22:11 | Tisková zpráva

Dne 4. října bylo vyhlášeno další výběrové řízení na zjištění zájemců o koupi nepotřebného nemovitého majetku Ministerstva obrany.

Ministerstvo obrany: Další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Úplné znění inzerátu je uveřejněno v „Aktuální nabídce“ na internetových stránkách ZDE se všemi podrobnostmi, fotografiemi a případnými kontakty pro možné získání dalších informací.

Nabídka je také zveřejněna ZDE a na webových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ZDE). Informace o zveřejnění inzerátu se pak ode dneška objevuje také na realitních webových portálech Sreality a HyperReality.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

V nabídce je celkem 28 položek/inzerátů, nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou přesahující v souhrnu částku 32,7 mil. Kč. Tentokrát je zcela poprvé zařazeno 6 pozemků, z nichž za zmínku stojí především pozemky u obce Ptice (cca 1800 m2) v okrese Praha-západ, či u obce Tržek (přes 2000 m2) jižně od Klatov nebo pozemek přímo na severním předměstí Klatov (cca 3000 m2). Z uvedené celkové částky představují však hodnotu více než 27,0 mil. 2 nemovitosti, a to pozemek v Praze-Hloubětíně (cca 1,2 ha – cena 19,9 mil. Kč) a pozemek v Praze-Michli (cca 0,18 ha – cena 7,9 mil. Kč). Za zmínku také stojí soubor 7 pozemků u obce Břežany u Lešan asi 10 km severovýchodně od Benešova o celkové výměře cca 1 ha s nabídkovou cenou 1,3 mil Kč.

Z celkem 13 objektů bývalého pohraničního opevnění jsou v aktuální nabídce 3 s vlastním pozemkem na Znojemsku (katastry Oleksovičky, Micmanice, Havraníky) a ještě jeden v severních Čechách u Chomutova v katastru obce Otvice. Ostatní „řopíky“ jsou pak situovány na cizích pozemcích v různých lokalitách Severní Moravy. Tentokrát výhradně na Opavsku - celkem 6 v Milostovicích, další pak v Novém Dvoře (1) a Zlatníkách (2). Ty sice stojí na cizích pozemcích, jejichž vlastníci mají k objektům předkupní právo, ale o převod objektu do jejich vlastnictví zájem neprojevili.

Další nabídka, resp. letošní poslední, bude pravděpodobně zveřejněna 1. listopadu. Jejím obsahem budou jak dosud neprodané nemovitosti, tak i několik nových dosud neinzerovaných, které bude možné najít před uvedeným termínem na stránkách ZDE v sekci „Nemovitý majetek“ pod odkazem „Připravované prodeje“, včetně konceptů kupních smluv spolu s podmínkami prodeje. U aktuálně nabízených nemovitostí jsou uvedeny termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek apod. Na těchto internetových stránkách je rovněž pod odkazem „Dokumenty“ k dispozici povinný formulář „Prohlášení zájemce o koupi“. Následná inzerce se pak uskuteční nejspíše v průběhu února roku 2023.

Pro zájemce o pohraniční opevnění v obecné rovině (tedy kromě inzerovaných) je na zmíněných stránkách Odboru nakládání s nepotřebným majetkem zveřejněn také dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takových objektů, případně kontakty pro získání bližších informaci v té které konkrétní oblasti (pod odkazem „Dokumenty“/“Nakládání s objekty SLO a STO…“).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…