Ministerstvo obrany: Na Univerzitě obrany si připomněli Den válečných veteránů

11.11.2022 21:20 | Tisková zpráva

Univerzita obrany si v pátek 11. listopadu připomněla Den válečných veteránů. Slavnostní nástup se stal příležitostí k ocenění příslušníků univerzity za dosahování velmi dobrých výsledků při výkonu služby.

Ministerstvo obrany: Na Univerzitě obrany si připomněli Den válečných veteránů
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„My, vojáci a vojákyně Armády České republiky i civilní zaměstnanci vojenské správy musíme být připraveni v každém okamžiku čelit všem, kdo chtějí svých cílů dosahovat násilím. Musíme být připraveni tak dobře, jak to v minulosti prokázali ve válečných konfliktech i v zahraničních misích naši vojáci, na které dnes s úctou vzpomínáme,“ řekla v úvodním vystoupení rektorka-velitelka Univerzity obrany brigádní generálka Zuzana Kročová v souvislosti se současným válečným konfliktem na Ukrajině.

Se studenty a pracovníky univerzity se slavnostního nástupu v Kasárnách Šumavská zúčastnili také představitelé samosprávných orgánů Jihomoravského kraje a brněnských městských částí i zástupci partnerských spolků a útvarů brněnské posádky.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Poctu válečným veteránům s odkazem na současnou situaci v Evropě složil také hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich: „Jenom díky nim, díky jejich činům, odvaze a díky jejich obětem tady dnes můžeme stát a můžeme také stát na správné straně ukrajinského konfliktu. Já bych chtěl ze srdce poděkovat nejen hrdinům, obětem, nejen válečným veteránům, ale i vám, stávajícím vojákům. Díky za to, že jsme vás vždycky měli, díky za to, že vás máme.“

Slavnostní nástup se stal příležitostí k ocenění příslušníků Univerzity obrany za dosahování velmi dobrých výsledků při výkonu služby v závislosti na době trvání služebního poměru vojáka z povolání. Stužku Medaile za službu v ozbrojených silách České republiky prvního stupně i samotnou medaili převzali čtyři pracovníci vojenské vysoké školy z rukou rektorky velitelky univerzity Zuzany Kročové, hejtmana Jana Grolicha a ředitele Komunitního centra pro válečné veterány Karla Černocha.

V souvislosti s dnešní připomínkou Dne válečných veteránů položili představitelé Univerzity obrany, veřejné správy, partnerských spolků a velitelé vojenských útvarů posádky Brno věnce a kytice k pomníků padlých. Modlitbu na jejich připomínku na úplný závěr ceremoniálu připojil kaplan univerzity kapitán Dan Petříček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…