Ministerstvo obrany: Pobočka vojenské střední školy v Sokolově se letos otevře

19.07.2020 11:10

Uspokojit poptávku armády pro technických oborech a rozšířit možnosti vojenského studia i do dalších regionů byly hlavními důvody otevření nové pobočky Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy MO v Sokolově. Co stálo za úspěchem otevření pobočky v letošním roce, o tom hovořil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis a brigádní generálka Lenka Šmerdová na tiskové konferenci, která se uskutečnila ve čtvrtek 2. července v Karlových Varech.

Ministerstvo obrany: Pobočka vojenské střední školy v Sokolově se letos otevře
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„I když se v předchozích letech nedařilo budoucím studentům zvládnout přijímací zkoušky, letos to konečně vyšlo. Myslím, že nábor ovlivnilo jak to, že jde o prestižní školu, tak i oblíbené Dny otevřených dveří pro rodiče i uchazeče o studium, které škola uspořádala přímo v Sokolově, řada besed pro žáky 9. tříd základních škol s novodobými veterány, vojáky ze 4. brigády rychlého nasazení. Snažili jsme se o propagaci studia v tisku i v rádiích,“ vysvětlil hejtman Petr Kubis.

K podpoře náboru probíhaly celorepublikové reklamní a infomační kampaně v rozhlase, na internetu, sociálních sítích a v Atlasu školství. Byly organizovány Dny otevřených dveří, pobočka se propagovala během akcí na veřejnosti. Nově si mohli studenti vyzkoušet přijímačky nanečisto a využít zveřejněné tříměsíční tréninkový plány ke zvládnutí disciplín z tělesné přípravy. Zkouška zdatnosti se nakonec z důvodu koronavirových opatření nekonala.

Za velice důležitou považovala generálka Šmerdová intenzivní komunikaci, jak se zájemci, tak žáky i rodiči: „Vysvětlovali jsme, jaké je zaměření výuky a uplatnění po ukončení studia. Informovali jsme o způsobu ubytování a stravování, povinnosti nošení uniformy, možnosti získání stipendia i zájmových činnostech.“

Nová pobočka vojenské střední školy bude v areálu střední školy ISŠTE v Sokolově, která se pyšní nejmodernějším výukovým vybavením i sociálním zázemím.

Pobočka Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy MO v Sokolově:

  • Poskytuje čtyřleté denní studium s maturitou, obor strojírenství.
  • Vzdělání je zaměřeno na službu vojáka z povolání, absolventi najdou uplatnění u všech útvarů Armády ČR i složek Ozbrojených sil ČR.
  • Žáci zahájí školní rok 1. září v Moravské Třebové, kde složí 26. září slib, do Sokolova se přesunou 1. října.
  • Po prvním kole přijímacích zkoušek odevzdalo přihlašovací lístky 19 žáků, z toho 18 chlapců a 1 dívka.
  • Do druhého kola přijímacích zkoušek se přihlásilo 11 uchazečů (10 chlapců, 1 dívka), výsledky budou známy 9. července.
  • Nejvíce přijatých žáků pochází z Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje, dále z Královehradeckého a Jihočeského kraje a z Prahy.

Podrobnosti o studiu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…