Ministerstvo obrany: Smlouva na dodávku maskáčů pro vojáky je podepsána

26.01.2020 18:14

Vojáci české armády se mohou těšit na novou výstroj pro výcvik a nasazení v terénu. Smlouvu na nákup maskáčového oblečení ECWCS 2010 podepsali Filip Říha, náměstek pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic ministerstva obrany, a Richard Scharf z dodavatelské společnosti Goldeck Textil GmbH.

Ministerstvo obrany: Smlouva na dodávku maskáčů pro vojáky je podepsána
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Rakouská společnost zvítězila ve výběrovém řízení a je prověřeným dodavatelem. Resort obrany od této firmy nakupoval výstroj pro vojáky už v minulosti.

„S dodavatelskou společností máme už z dřívějška dobré zkušenosti. Oblečení pro vojáky je důležitá komodita, kterou musíme objednávat průběžně a dlouhodobě. V armádě bude postupně docházet k náboru nových vojáků a i pro ně je samozřejmě potřeba zajistit potřebné oblečení do terénu. Pro českou armádu je to důležitá zakázka,“ řekl náměstek Filip Říha.

Díky nově uzavřené rámcové smlouvě může česká armáda nakoupit výstroj až za 398 milionů korun. Za to může od společnosti Goldeck Textil GmbH postupně získat pro české vojáky až 39 276 souprav oblečení se zeleným potiskem určených pro výcvik a nasazení jak v ČR, tak v zahraničí, a také až 3 535 souprav s pískovým potiskem pro působení v zahraničních operacích v pouštních oblastech.

První část dodávky převezme Armáda České republiky ve třetím čtvrtletí letošního roku. Další sady výstroje pak bude objednávat průběžně podle aktuální potřeby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…