Ministerstvo obrany: Univerzita obrany se opět představí na veletrhu Gaudeamus

25.10.2023 11:17 | Tisková zpráva

Nastává období, kdy se středoškolští studenti budou rozhodovat, kam nasměrují své další studium. V tomto nelehkém úkolu se jim pokusí napomoci Univerzita obrany (UO). Od 31. října do 3. listopadu se na brněnském výstavišti představí v rámci již XXIX. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus. Expozice jediné vojenské vysoké školy v České republice se všem zájemcům otevře každý den o půl deváté.

Ministerstvo obrany: Univerzita obrany se opět představí na veletrhu Gaudeamus
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Významnou součástí expozice bude sekce Věda pro život, v jejímž rámci se návštěvníci seznámí s vědeckou, výzkumnou a vývojovou činností UO. K vidění bude bezpilotní létající prostředek Embention F300, studentská multikoptéra, forenzní stanice, ukázky vojenské robotiky, vojenského zdravotnictví či meteorologické pokusy. Zájemci budou mít možnost vyzkoušet si svou dovednost na virtuálním leteckém simulátoru a simulátoru protivzdušné obrany.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí

Specifické oblasti přípravy studentů na vojenské škole představí dynamické ukázky boje zblízka MUSADO MCS, vojenského lezení a taktického zásahu skupiny COMMANDOS. Zájemci o lezení budou moci sami vyzkoušet své schopnosti na umělé lezecké stěně. Před pavilonem V bude přistavena vojenská pozemní kolová technika.

Těžištěm prezentace UO na veletrhu Gaudeamus bude poskytnout budoucím absolventům středních škol informace o možnostech studia na jednotlivých fakultách Univerzity obrany v akademickém roce 2024/2025, o podmínkách přijímacího řízení, průběhu studia a uplatnění absolventů po ukončení studia. Příslušníci Rekrutačního střediska Morava zájemce o vojenské studium seznámí s administrativním procesem, který je nezbytný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání.

Univerzita obrany bude mít v rámci veletrhu pro zájemce o studium tři přednášky, které se uskuteční v přednáškovém sále A v úterý 31. října, ve středu 1. listopadu a ve čtvrtek 2. listopadu vždy v 11:15 hodin. Pro výchovné poradce pak univerzita přednese v Pedagogickém centru tři přednášky – v úterý 31. října a ve středu 1. listopadu v 10:50 hodin a ve čtvrtek 2. listopadu ve 12:55 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…