Ministerstvo obrany: Vlastníci lesů v okolí muničního areálu ve Vrběticích mohou žádat o úhradu zvýšených nákladů

06.12.2015 21:10

Ministerstvo obrany si plně uvědomuje komplikace, které přinesla mimořádná událost v souvislosti explozí v muničním areálu ve Vrběticích na Zlínsku a její následné řešení pro vlastníky pozemků v dotčené oblasti, zejména pak pro ty, kteří jsou současně lesními hospodáři.

Ministerstvo obrany: Vlastníci lesů v okolí muničního areálu ve Vrběticích mohou žádat o úhradu zvýšených nákladů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

Jak již bylo avizováno, vypisuje Ministerstvo obrany výzvu k předkládání žádostí na úhradu zvýšených nákladů ve smyslu § 36 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích. Tato výzva se týká pouze vlastníků lesa zvláštního určení na katastrálním území (k.ú) Divnice, dále k.ú. Vlachovice, k.ú. Haluzice, k.ú. Lipová u Slavičína a k.ú. Vrbětice. V daném případě se nejedná o náhradu škod ani o náhradu újmy.

Žádosti o úhradu zvýšených nákladů lze předkládat v období od 1. ledna do 31. března 2016. Jako lesy zvláštního určení jsou označeny lesní pozemky, u kterých je oprávněný zájem na plnění mimoprodukčních funkcí lesa nadřazen funkcím hospodářským. V tomto případě je tímto zájmem ochrana života a zdraví v rámci objektů důležitých pro obranu státu, kdy lesy slouží jako ochranné pásmo muničního skladu.

Výzva byla uveřejněna na webových stránkách ministerstva obrany www.army.cz a její plné znění je dostupné ZDE . Výzva byla rovněž rozeslána starostům obcí v okolí muničního areálu ve Vrběticích a Krajskému úřadu ve Zlíně. Všem žadatelům na základě této výzvy bude zajištěno i potřebné poradenství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…