Ministerstvo obrany: Vojenští policisté vzpomínali na Jiřího Schamse

11.01.2016 14:07

Ve čtvrtek 7. ledna uplynul rok ode dne, kdy po těžké nemoci zemřel v Ústřední vojenské nemocnici v Praze štábní praporčík in memoriam Jiří Schams, příslušník Vojenské policie.

Ministerstvo obrany: Vojenští policisté vzpomínali na Jiřího Schamse
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Na vinohradském hřbitově se včera k pietní vzpomínce shromáždili zástupci Vojenské policie. Kytici k hrobu zesnulého Jiřího Schamse položil v doprovodu maminky „Regiho“ Jiřiny Schamsové náčelník Vojenské policie plukovník Pavel Kříž.

Po krátkém čtení z Bible a modlitbě vyjádřil kaplan VP major David Tomčík přesvědčení, že se Regiho oběť stala pevnou součástí tradic Vojenské policie a jeho památce bude věnována trvalá péče.

„Regi byl a vždy bude válečným hrdinou, který naplnil slova vojenské přísahy. Jako voják při službě vlasti obětoval své zdraví a nakonec i svůj život," uvedl náčelník Vojenské policie plukovník Pavel Kříž.

Jiří Schams podlehl ve věku čtyřiceti dvou let rakovině poté, co dlouhá léta statečně bojoval se svým zraněním. Bývalý příslušník Útvaru speciálních operací SOG Vojenské policie byl 17. března 2008 těžce zraněn při útoku sebevražedného atentátníka v jihoafghánské provincii Hílmand a následně odkázán na trvalou pomoc asistenta. Se střepinou v hlavě a ztrátou rovnováhy se mu i tak podařilo částečně vrátit do života.

Jiří Schams byl skvělý voják, patriot, bojovník tělem i duší a neobyčejně skromný člověk. Tím, jak dokázal překonávat překážky, byl a bude nejen pro své kamarády a kolegy velkou inspirací.

štábní praporčík in memoriam Jiří Schams

Štábní praporčík in memoriam Jiří Schams

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…