Ministerstvo obrany vyhlásilo výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

16.06.2021 22:11

Ministerstvo obrany dnes vyhlásilo další výběrové řízení na zjištění zájemce o koupi nepotřebného nemovitého majetku, které zahrnuje i jedenáct zcela nových dosud neinzerovaných nemovitostí.

Ministerstvo obrany vyhlásilo výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Ministerstvo obrany nabízí celkem 18 nemovitostí, přičemž v jedenácti případech se jedná o zcela nové nabídky. I tentokráte je nabízeno osm objektů bývalého pohraničního opevnění. Minimální požadovaná kupní cena v souhrnu dosahuje 3,56 milionů korun.

Úplné znění inzerátu je zveřejněno v aktuální nabídce na webových stránkách ZDE a ZDE. Nabídka je k dispozici na stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových www.nabidkamajetku.cz. Informace o zveřejnění inzerátu je pak dostupná na realitních portálech Sreality a HyperReality.

Zajímavou nabídku představuje pozemek o výměře cca 0,5 ha severně od Žatce na jižním okraji strategické průmyslové zóny Triangle. Dva pozemky o rozloze cca 0,9 ha se nacházejí v katastru obce Velichov u Žatce a dva pozemky o výměře 0,87 ha přibližně 2 km jižně od Jihlavy v katastru obce Pístov.

Anketa

Bojíte se negativních dopadů očkování proti covidu-19 na vaše zdraví?

73%
23%
hlasovalo: 9295 lidí

Nově jsou nabízené čtyři pozemky v Hradci Králové, z nichž dva jsou v místních částech Věkoše a Pouchov, a dva o rozloze cca 0,5 ha v části Rusek. Tyto dva pozemky jsou atraktivní svojí polohou, neboť se nacházejí v blízkosti královehradeckého letiště.

Tradičně jsou již nabízeny také často poptávané objekty bývalého pohraničního opevnění. Na severní Moravě a ve Slezsku je v nabídce šest opevnění na cizích pozemcích. Jedná se o těžké opevnění na opavském předměstí Jaktař a dále pět řopíků, které jsou nabízené poprvé. Tři jsou v katastru Adolfovice v okrese Jeseník a dva v katastru Šléglov v okrese Šumperk. Nově jsou v nabídce i tři řopíky s vlastním pozemkem v Čechách, a to v obci Očihov nedaleko Podbořan v okrese Louny.

Plánovaný termín zveřejnění další nabídky nemovitostí je již 24. srpna tohoto roku.

Internetové stránky www.onnm.army.cz obsahují uvedené i další nemovitosti, jejich fotografie a koncepty kupních smluv. Na stránkách lze nalézt podrobné informace o všech nabízených objektech, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek a povinný formulář Prohlášení zájemce o koupi.

Pro zájemce o pohraniční opevnění je na uvedených stránkách zveřejněn aktualizovaný dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí těchto objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…