Ministerstvo obrany znovu prodává řopíky i byt v Praze

22.02.2024 7:05 | Tisková zpráva

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na zjištění zájemců o koupi nepotřebného nemovitého majetku (dále VŘ). V nabídce je celkem 33 položek/inzerátů nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou v souhrnné částce přesahující 23 mil. Kč. Jde o 22 nemovitostí, které se nepodařilo prodat v minulých VŘ loni; z nich je 10 bývalých pohraničních lehkých pevnostních objektů (tzv. řopíků) a jedno těžké opevnění (srub).

Ministerstvo obrany znovu prodává řopíky i byt v Praze
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Přestože jsou všechny situovány na nevlastních pozemcích, přes předkupní právo vlastníků těchto pozemků nic v jejich prodeji nebrání, protože o ně tito vlastníci neprojevili zájem (4 jsou na Lounsku, 1 v Berouně na břehu Berounky, 2 u Mníšku u Liberce, 1 u Hrabětic mezi Znojmem a Mikulovem, 3 včetně srubu na severní Moravě mezi Opavou a Horním Benešovem a 1 pak nedaleko Vrbna pod Pradědem v katastru Nových Purkartic). Také 3 nově nabízené stojí na cizích pozemcích: ve východních Čechách v katastru Babí (Trutnov), Běloves (Náchod) a na jižní Moravě v k.ú. Jevišovka (na pozemku obce východně od Mikulova). Součástí únorové nabídky je ale i 7 nových řopíků s vlastními pozemky na jižní Moravě v katastru Hrabětic nedaleko státní hranice s Rakouskem (v blízkosti nebo přímo jako součást Přírodní památky Trávní dvůr).

Z ostatních nemovitostí je asi nejzajímavější byt 1+kk v Praze Troji s podlahovou plochou 32,8 m2 a terasou o ploše 16,7 m2 (s platnou nájemní smlouvou do r. 2027) a dále různé pozemky, přičemž 4 nabídky jsou z Prahy-Michle; soubor dvou pozemků je pak v Lešanech nad Sázavou (s rozlohou téměř 1 ha) a na Lounsku u obce Nečichy.

Úplné znění inzerátu je uveřejněno v „Aktuální nabídce“ na internetových stránkách ZDE se všemi podrobnostmi, fotografiemi a případnými kontakty pro možné získání dalších informací. Nabídka je také zveřejněna na ZDE a na webových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových: ZDE. Informace o zveřejnění inzerátu a konkrétních nabízených nemovitostech je také na realitních webových portálech Sreality a Reality.iDnes.

Další nabídku v roce 2024 předpokládáme zveřejnit 9. dubna. Jejím obsahem by měly být některé další dosud neprodané nemovitosti, a to včetně oblíbených pevnostních objektů. Předpokládáme ještě zařazení několika nových nemovitostí. Všechny bude možné najít před uvedeným termínem na stránkách ZDE v sekci „Nemovitý majetek“ pod odkazem „Připravované prodeje“, včetně konceptů kupních smluv spolu s podmínkami prodeje. U aktuálně nabízených nemovitostí jsou uvedeny termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek apod. U každého dílčího inzerátu je k dispozici povinný formulář „Přihláška zájemce o koupi“ a „Čestné prohlášení manžela/ky“. Pro zájemce o bývalé objekty pohraničního opevnění je na zmíněných stránkách dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takových objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…