Ministerstvo obrany zřídí databázi firem, které nabízejí benefity pro válečné veterány

18.10.2015 15:18

Firmy, které poskytují dlouhodobé slevy či jiné benefity válečným veteránům, budou moci své nabídky prezentovat na jednom místě. Ministerstvo obrany jim poskytne prostor v chystané internetové databázi.

Ministerstvo obrany zřídí databázi firem, které nabízejí benefity pro válečné veterány
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Péče o válečné veterány je jednou z našich hlavních priorit. Snažíme se neustále vyvíjet nové aktivity,“ říká ministr obrany Martin Stropnický.

„V poslední době jsme zaznamenali nárůst počtu zvýhodněných cenových nabídek pro válečné veterány. Proto jsme se rozhodli, že zřídíme speciální databázi, kde budou všechny nabídky přehledně seřazeny a zájemcům budou k dispozici na jednom místě,“ objasňuje důvody náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta.

Uvedená databáze bude přístupná na samostatných webových stránkách jedné z příspěvkových organizací Ministerstva obrany. Její součástí bude nejen evidence zvýhodněných cenových nabídek, jejich zveřejňování na tomto portálu, ale i komunikace k těmto nabídkám a rozšiřování portfolia nabízených benefitů.

„Mezi válečné veterány nepatří jen účastníci druhé světové války, ale i novodobí váleční veteráni, kteří po roce 1990 prošli zahraniční misí. Těchto lidí je více než 13 tisíc a jejich počet dále roste,“ vysvětluje plukovník Eduard Stehlík, ředitel odboru pro válečné veterány.

Firmy, které mají zájem o zveřejnění zvýhodněných nabídek, se mohou v první fázi hlásit do konce října. Projekt samotný bude představen ministrem obrany na tiskové konferenci v polovině listopadu.

Nabídky dalších firem, pokud se rozhodnou zapojit, budou samozřejmě přijímány i poté. Kromě válečných veteránů se mohou benefity vztahovat i na aktivní vojáky z povolání, případně další zaměstnance resortu obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…