Ministerstvo pro místní rozvoj: IROP využije peníze z REACT-EU

17.10.2020 18:23

Vláda schválila využití finančních prostředků REACT-EU pro Integrovaný regionální operační program 2014-2020. Podpora bude směřovat do zdravotnictví, integrovaného záchranného systému, výstavby domovů pro seniory a další.

Ministerstvo pro místní rozvoj: IROP využije peníze z REACT-EU
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

„REACT-EU nám pomáhá reagovat na krizi související s pandemii koronaviru, a proto peníze směřují zejména do zdravotnictví a oblastí spojených se zdravím. Konkrétně budou podpořeny projekty k zotavení se z krize a investice vedoucí k zelené ekonomice a na negativní dopady změny klimatu," uvedl náměstek ministryně pro místní rozvoj Zdeněk Semorád.

Z Integrovaného regionálního operačního programu pak bude podpora konkrétně směřována na následující oblasti: zdravotnictví (přístrojové vybavení, stavby a zdravotnická záchranná služba); integrovaný záchranný systém; infrastrukturu pro sociální služby a kabiny pro sportovce.

Evropská komise specifikovala, aby financované aktivity přispěly k plnění cílů v oblasti změny klimatu min. ve výši 25 % alokace. Pro Českou republiku by mělo být vyčleněno cca 27 – 31 mld. Kč, přesné číslo by měla Evropská komise zveřejnit 19.října.

Projekty budou ve všech navrhovaných oblastech realizovány na území celé ČR včetně hl. m. Prahy.

přehled

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.