Ministerstvo pro místní rozvoj: O rozvoji měst a bydlení jednalo OSN v Ženevě

16.10.2021 12:11 | Tisková zpráva

Ministři a zástupci členských států Evropské hospodářské komise OSN (EHK) se sešli na plenárním zasedání Výboru pro rozvoj měst, bydlení a management pozemků. Jeho hlavním tématem bylo „Dostupné, přiměřené a odolné bydlení v životaschopných městech (včetně měst, která čelí extrémním klimatickým podmínkám)“.

Ministerstvo pro místní rozvoj: O rozvoji měst a bydlení jednalo OSN v Ženevě
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

Jednání Výboru na ministerské úrovni se koná jednou za zhruba čtyři roky a proběhlo ve dnech 6. - 8. října 2021 v Ženevě.

Na zasedání byla představena studie “#Housing2030: Zlepšení dostupnosti bydlení v regionu EHK OSN“. Na její tvorbě se podílela síť Housing Europe a Program OSN pro lidská sídla (UN-Habitat), zaměřený na zlepšování životních podmínek ve městech, kde je MMR aktivním členem. V rámci pléna ministři dále odsouhlasili „Regionální akční plán 2030“ s cílem podpořit rozvoj měst a bydlení v 56 členských státech EHK, zahrnujících celou severní polokouli, včetně všech zemí EU. Neopomenutelným obsahem strategických dokumentů jsou návrhy na post-pandemickou obnovu a oživení.

Na jednání Výboru vystoupila Daniela Grabmüllerová, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj a vedoucí české delegace. Náměstkyně ve svém projevu vyzdvihla přijetí nového stavebního zákona v ČR a schválení nové „Koncepce bydlení 2021+“. „Výsledky mezinárodní spolupráce v oblasti bydlení a rozvoje měst v rámci regionu EHK pomohou ČR při formulaci konkrétních národních opatření s cílem zlepšit dostupnost bydlení,“ uvedla náměstkyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…