Ministerstvo pro místní rozvoj: Obce získají na demolice zchátralých budov přes 48 milionů

18.02.2022 18:47 | Tisková zpráva

Obce a kraje získají od Ministerstva pro místní rozvoj potřebné finance na demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách?z další právě vyhodnocené výzvy. Přes ?48 milionů korun si mezi sebou rozdělí šestadvacet projektů.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Obce získají na demolice zchátralých budov přes 48 milionů
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

„Dotace pomáhají zejména tam, kde je řada chátrajících objektů, které mají negativní dopad na život v regionech. Díky těmto financím dojde k?demolici budov, aby neohrožovaly životy tamních obyvatel,“ říká náměstek Sekce evropských a národních programů Zdeněk Semorád.

Cílem výzvy, resp. podprogramu je podpořit demolice budov dříve využívaných k bydlení, ubytování či rekreaci v obcích s rizikem vzniku sociálně vyloučené lokality, a připravit tak dané území, aby jej bylo možné znovu plnohodnotně využít v dalším rozvoji obce a zamezit tím vzniku oblastí se sociální segregací.

Dotace je poskytována až do výše 70 procent skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce. Ministerstvo program vypsalo poprvé před šesti lety, dotace dosud využilo více než 120 obcí.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…